Indemnizatia de hrana acordata la salariatii din sanatate incepand cu 01.01.2018 se impoziteaza (este inclusa in veniturile impozabile), si daca este inclusa in venitul net al salariatului?
Conform OUG 20 din 08.06.2016 si OUG 43 din 31.08.2016 se precizeaza ca efectuarea garzilor de catre medici se desfasoara in baza unui contract de munca cu timp partial, acestia avand un alt contract de munca pentru functia de baza.
Intrebare: Este obligatoriu sa se intocmeasca cate un stat de plata pentru fiecare contract de munca sau se intocmeste unul singur cu toate veniturile cumulate in cadrul aceleasi unitati medicale?
Imi cer scuze, dar as mai dori o lamurire, in cazul in care se dezbate mostenirea exista posibilitatea ca parintele in viata sa cedeaze partea sa copilului atunci nu va mai fi nevoie de o noua dezbatere de mostenire dupa decesul acestuia?
Va rog sa-mi spuneti daca este obligatoriu conform legii sa se dezbata mostenirea dupa decesul unuia din parinti daca celalalt parinte este in viata si exista un singur copil mostenitor. Din punctul de vedere al notarilor ar fi bine sa se dezbata deoarece mai incaseaza si ei o taxa.
Va multumesc.
Scutirile de TVA conform art. 141, alin. 2 , lit. e din Codul fiscal se aplica numai in cazul in care ambele societati sunt platitoare de TVA sau si atunci cand o societate este platitoare si cealalta nu este?
Mai exact daca o societate platitoare de TVA inchiriaza un spatiu altei societati neplatitoare de TVA intocmeste factura cu TVA sau fara?
Cred ca nu s-a inteles intrebarea de aceea reformulez intrebarea.
Sotul unei salariate solicita o adeverinta cu veniturile nete ale acesteia pe ultimii 3 ani intrebarea este daca angajatorul este obligat sa-i elibereze aceasta adeverinta sotului. (solicitarea nu vine din partea salariatei)?
Angajatorul este "obligat" de lege sa elibereze o adeverinta cu veniturile nete ale unui angajat la solicitarea sotului sau sotiei?
Care ar fi temeiul legal si daca nu exista cum ar trebui sa procedeze angajatorul?
Problema nu se pune la diminuarea salariilor bugetarilor, deoarece salariile s-au diminuat si la cei cu studii medii si la cei cu studii superioare.
Eu stiam ca este o prevedere legala care spune ca in cazul promovarii de pe post cu studii medii pe post cu studii superioare, la stabilirea salariului pt. postul cu studii superioare se tinea cont de aceasta prevedere si nu se putea acorda un salariu mai mic decat cel avut anterior datei la care se facea trecerea (promovarea).
As vrea sa aflu legea care prevedea acest lucru si daca mai este valabila.
In cazul in care se promoveaza de pe un post de referent cu studii medii pe un post de referent cu studii superioare in urma absolvirii acestor studii salariul stabilit in urma acestei promovari poate fi mai mic decat cel primit pana la acea data?
Mantionez ca trecerea s-a facut de la referent 1A cu studii medii la referent III cu studii superioare in cadrul unei unitati medicale (spital)