Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri. Am înțeles: “unde-i lege nu-i tocmeala”. Cât despre factura la hotel, vedem dacă la momentul demarării lucrărilor RADET începe distribuirea agentului termic. In egala măsura depinde de modul de lucru al firmei, dacă schimba o coloana de sus pana jos și da drumul la caldura pe acea coloana - atunci nu ar mai fi cazul.
Mai am o întrebare. Am fost “șocat” sa aflu de la administrator ca deși locuiesc in bloc de 4 ani, nu fac parte din AP deoarece nu am depus cerere sa ma înscriu. Țin sa precizez ca in aceeași situație mai sunt cel puțin 7 vecini care au cumpărat apartamente după înființarea asociației și nu au depus nicio cerere scrisă de aderare. Administratorul zice ca acum, cu noua lege e și mai complicat.
Extras din lege 196 art17 alin “(7) Înscrierea ulterioară în asociație a proprietarilor care nu au fost prezenți la adunarea proprietarilor în vederea constituirii asociației de proprietari sau care au dobândit calitatea de proprietari ulterior adunării de constituire, după caz, se face la cererea scrisă a acestora, prin semnarea unui act adițional la acordul de asociere. Prin grija președintelui asociației de proprietari, actele adiționale se atașează dosarului de înființare a asociației, se păstrează la sediul asociației și se prezintă compartimentelor de specialitate din cadrul primăriei, la solicitarea acestora.
(8) Acordul de asociere și statutul asociației de proprietari, actualizate, se depun de către președintele asociației de proprietari, ori de câte ori sunt modificări, la judecătoria în a cărei rază teritorială se află condominiul.”
Mai mult decât atât in urma cu 2 ani am fost ales și Vicepreședinte. Trebuie sa depun cerere sau nu? Care sunt pașii ce trebuiesc urmați? Mulțumesc anticipat pentru răspunsurile dumneavoastră.
Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc de 8 etaje (construcție 1988) și cei de la ultimele 2 etaje nu au caldura suficientă de ceva ani. Eu sunt la etajul 6 și am caldura, fără nicio problema. S-a solicitat schimbarea tuturor coloanelor din bloc de sus pana jos, acum la vreme de toamna. Eu am cumpărat apartamentul in urma cu 3 ani, cu toate coloane zidite cu bca, aceste”colțare” fiind trecute și in cadastrul Ap ce datează din 1999. Sunt obligat sa las sa îmi spargă in casa, fiind părți comune, acum când Radet trebuie sa încarce coloanele, având și copil mic pe deasupra? Am cerut sa se meargă din aproape in aproape și sa schimbe doar la ultimele 2 etaje dar fiind bani in fondul de reparații, cei de la ultimele doua etaje nu doresc asta. Am vreo șansa sa aman lucrarea pana in primăvara măcar? Care sunt consecințele dacă nu dau drumul și cum as putea sa ma apar.
Politia a deschis dosar penal la data producerii accidentului - deoarece celalalt a mers cu ambulanta la spital. El a facut doar niste radiografii si atat, s-a reintors la sediul politiei pentru declaratii. Acum ma intreb ce imi poate face - ma poate actiona in judecata -dosar civil - invocand diverse preteste- dureri de cap, insomnii etc. Cum ma pot apara?
am inteles-- ce am auzit e ca daca ai primi o amenda - poti merge sa cumperi rovinieta si apoi chiar daca iti mai vin si 100 de amenzi le poti combate in instanta. Imi puteti confirma daca este asa ceva adevarat?
tocmai asta e problema - NU s-a constatat nimic, eu am vazut ca mi-a expirat, dar nu am nicio amenda venita acasa
din cate inteleg el ar putea sa ma dea in judecata oricand - masina este una de serviciu (a lui) problema este ca asigurarea mea este la o firma care are o reputatie nu tocmai buna- si care plateste (fiind dauna totala) in 2-3 luni.
Am avut un accident cu masina si am constatat ca avea msi rovinieta expirata de vreo 2 luni. Am circulat pe DN1 in acest timp de vreo 15 ori. Am sunat la cei de la drumuri si au zis ca ei sunt in urma cu intocmirea instiintarilor si ca peste minim 2 luni voi primi acasa ceva. Ce pot face eu in acest caz- le pot combate cumva sau sunt nevoit sa le platesc. Masina mea este dauna totala in acest moment. Iar cel mai probabil in 2 luni cand voi primi amenda acasa nu voi mai avea nici epava.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Am avut un ghinion- am derapat am intrat pe contrasens si am fost lovit de o masina- ambele masini fiind dauna totala. Atat eu cat si celalalt sofer suntem ok-- problema este ca celalalt sofer vrea ca masina lui sa fie facuta cat mai repede. S-a deschis dosar penal, dar celalalt zice ca nu are nicio pretentie - vrea doar masina sau banii de la asigurator cat mai rpd posibil. Aveti idee daca odata ce am dat RCA-ul, eu mai pot interveni cu ceva?