avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident

Am avut un ghinion- am derapat am intrat pe contrasens si am fost lovit de o masina- ambele masini fiind dauna totala. Atat eu cat si celalalt sofer suntem ok-- problema este ca celalalt sofer vrea ca masina lui sa fie facuta cat mai repede. S-a deschis dosar penal, dar celalalt zice ca nu are nicio pretentie - vrea doar masina sau banii de la asigurator cat mai rpd posibil. Aveti idee daca odata ce am dat RCA-ul, eu mai pot interveni cu ceva?
Cel mai recent răspuns: bearspirit , utilizator 21:09, 31 Octombrie 2011
la ce va referiti cand scrieti : ''mai pot interveni cu ceva???''
Daca ii mai datorati celui care a fost implicat in accident ceva bani? eventuale despagubiri civile???
Daca am inteles corect, atunci , este posibil ca atata vreme cat celalalt sofer , implicat in accident, va fi ingradit o perioada de imp sa isi faloseasca / utilizeze in scopuri personale ori de serviciu masina...sa vrea anumite pretentii....(calculate pe zile de intarzire...a reparatiilor la dauna masinii)
din cate inteleg el ar putea sa ma dea in judecata oricand - masina este una de serviciu (a lui) problema este ca asigurarea mea este la o firma care are o reputatie nu tocmai buna- si care plateste (fiind dauna totala) in 2-3 luni.
Daca la data evenimentului polia dv RCA era valabila nu mai datorati nimic celuilalt participant la trafic. Toate daunele pe care le-ati provocat vor fi suportate de asiguratorul dv RCA iar toate pretentiile pagubitului vor trebui dovedite si adresate tot asiguratorului RCA.
Politia a deschis dosar penal la data producerii accidentului - deoarece celalalt a mers cu ambulanta la spital. El a facut doar niste radiografii si atat, s-a reintors la sediul politiei pentru declaratii. Acum ma intreb ce imi poate face - ma poate actiona in judecata -dosar civil - invocand diverse preteste- dureri de cap, insomnii etc. Cum ma pot apara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire de la fondul victimelor strazii dvnity dvnity In urma cu un an si jumatate am avut un accident in care am fost implicat eu cu masina mea si o alta masina care nu avea RCA. S-a intocmit dosar penal pe ... (vezi toată discuția)
Intervenient intr-un proces dintre doua societati de asigurare petronelb petronelb Cu 2 ani in urma, fiind angajat la o societatea de curierat, in calitate de sofer, am fost implicat intr-un accident auto care s-a soldat cu pagube materiale. ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime Cristian2666 Cristian2666 Bună ziua! Vinerea trecută am avut un accident rutier cu victime. Într-o curbă la dreapta din cauza carosabilului mașina mea a derapat și am intrat în ... (vezi toată discuția)