avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... intervenient intr-un proces dintre doua societati de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

intervenient intr-un proces dintre doua societati de asigurare

Cu 2 ani in urma, fiind angajat la o societatea de curierat, in calitate de sofer, am fost implicat intr-un accident auto care s-a soldat cu pagube materiale. Mi-am asumat vina, am sunat la societatea angajatoare iar patronul mi-a spus sa stau linistit ca va plati asiguratorul sau de RCA. A trecut timpul, am incetat colaborarea cu acea societate si, de curand am primit acasa o citatie in care sunt chemat la Judecatorie in calitate de intervenient intr-un dosar de pretentii (asa scrie pe citatie) dintre 2 asiguratori. Din ce am citit in cererea de chemare in judecata, asiguratorul - reclamant are pretentii impotriva asiguratorului - parat cu privire la contravaloare reparatiilor suferite de celalalt auto. De fapt, asiguratorul Casco, dupa ce i-a reparat masina omului, isi vrea banii inapoi de la RCA al masinii pe care o conduceam. Nedumerirea mea este: de ce sunt si eu chemat de vreme ce e o chestiune intre ei? Trebuie sa formulez intampinare? Am nevoie de avocat? Ce sa fac, pentru ca nu am fost niciodata intr-o sala de judecata!
Cel mai recent răspuns: petronelb , utilizator 22:03, 6 Aprilie 2011
Este o procedura legala care nu va angajeaza cu nimic. Instanta vrea sa stie ca dv sunteti unul din participantii la trafic din momentul evenimentului care se judeca si ca evenimentul s-a produs asa cum ati declarat in dosarul de dauna. De platit tot asiguratorul dv RCA va plati daunele.
multumesc pentru raspuns. Maine trebuie sa ma prezint. Pot cere judecarea in lipsa? Sau nu ma prezint deloc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie in calitate de intervenient fortat ContSters236702 ContSters236702 Buna ziua. Fiica mea a provocat un accident (a trecut pe rosu), i-a produs daune masinii lovite, fara victime, intelegere amiabila. Conducatorul auto lovite ... (vezi toată discuția)
Vinovat intr-un accident auto, asigurare rca la carpatica, sunt chemat in instanta de omniasig, firma asiguratoare a celuilalt sofer free68world free68world Acum 2 ani am fost implicat intr-un accident auto in care am fost considerat vinovat. Am incheiat constatare amiabila de accident, i-am dat polita ... (vezi toată discuția)
Despagubire casco - de la rca sau de la persoana fizica georcaeff georcaeff Buna ziua! Am avut un eveniment rutier soldat cu vatamari corporale si am fost declarat vinovat. Masina cu care am intrat in coliziune era in leasing si avea ... (vezi toată discuția)