Cu 2 ani in urma, fiind angajat la o societatea de curierat, in calitate de sofer, am fost implicat intr-un accident auto care s-a soldat cu pagube materiale. Mi-am asumat vina, am sunat la societatea angajatoare iar patronul mi-a spus sa stau linistit ca va plati asiguratorul sau de RCA. A trecut timpul, am incetat colaborarea cu acea societate si, de curand am primit acasa o citatie in care sunt chemat la Judecatorie in calitate de intervenient intr-un dosar de pretentii (asa scrie pe citatie) dintre 2 asiguratori. Din ce am citit in cererea de chemare in judecata, asiguratorul - reclamant are pretentii impotriva asiguratorului - parat cu privire la contravaloare reparatiilor suferite de celalalt auto. De fapt, asiguratorul Casco, dupa ce i-a reparat masina omului, isi vrea banii inapoi de la RCA al masinii pe care o conduceam. Nedumerirea mea este: de ce sunt si eu chemat de vreme ce e o chestiune intre ei? Trebuie sa formulez intampinare? Am nevoie de avocat? Ce sa fac, pentru ca nu am fost niciodata intr-o sala de judecata!
Este o procedura legala care nu va angajeaza cu nimic. Instanta vrea sa stie ca dv sunteti unul din participantii la trafic din momentul evenimentului care se judeca si ca evenimentul s-a produs asa cum ati declarat in dosarul de dauna. De platit tot asiguratorul dv RCA va plati daunele.