Mandatarul nu vrea sa negocieze absolut nimic. Ba chiar ne-a spus ca ne da in judecata si ne cere daune.
Care sunt consecintele la care se expune ? Dar e si o infractiune faptul ca a incalcat procura si nu ne-a adus banii. Sau ca nu ne-a informat de vanzare.
Buna ziua. Ce pasi ar trebui facuti ? E bine daca depundem plangere penala ?
Notarul care a facut tranzactia ne-a spus ca se poate anula doar daca a fost vandut sotiei lui sau lui insusi. Se poate anula si daca a fost vandut ficei sale ? Multumesc mult pentru ajutorul dumneavoastra in aceasta problema.
Buna ziua. Am si eu o problema. I-am facut unui prieten procura prin care poate vinde un teren al meu, iar acesta dupa ce l-a vandut nu mi-a dat deloc banii pe el. Plus ca l-a vandut fiicei sale la un pret extrem de mic (1,5 lei /mp) Ce masuri pot lua impotriva sa ?
Da, activitatea se încadrează în aceste excepții. Dar primăria interzice comerțul prin comis voiajori. Este legală hotărârea lor având în vedere că îmi interzic să-mi desfășor activitatea. Din moment ce eu am obținut acest cod nu mi se pare normal ca primăria să interzică o activitate comercială, ba mai mult să-mi spună că trebuie să am magazin. În curțile prietenilor pot vinde sau face prezentări în caz ca această hotărâre este legala ?
Deci terenul este înca al meu iar dacă vor să mă exproprieze trebuie să fiu despăgubit. Vă mulțumesc. Acum valoarea despăgubirii o cer eu sau se stabilește de un expert ? Bănuiesc că dacă este stabilită de un expert se oferă prețul zonei.
Bună ziua. Terenul aferent locuinței mele este de 1100 mp conform CF-ului. Primăria m-a obligat să împrejmuiesc doar 940 mp spunând că restul va fi trecut în proprietatea statului pentru realizarea trotuarului. Eu plătesc impozti pe toată suprafața de 8 ani dar nu mă pot folosi de ea. Am fost la primărie și am cerut să se reglementeze situația ca cei 60 mp iar soluția lor a fost să le cedez gratuit suprafața și să plătesc eu toate actele pentru dezmembrare. Este legalk ceea ce fac ei ? Eu am plătit acel teren cu foarte mulți bani. În această situație sunt toți vecinii mei. Se poate lua acest teren cu forța ?
Bună ziua. Am și eu o întrebare. Am nevoie de casă de marcat pentru codul CAEN 4799 - comerț cu amănuntul în afara magazinelor, standurilor piețelor și chioșcurilor ? Nu am deloc punct de lucru iar din ce am citit pe internet acest cod este exceptat de a avea nevoie de casă de marcat (vând din ușă în ușă sau merg cu mașina într-un oraș unde îmi caut clienți)
De asemenea aș dori să știu dacă această activitate poate fi interzisă de primărie.
Bună ziua. Am și eu o problemă. Am depus la primărie actele pentru a lua autorizație provizorie de împrejmuire a unui teren. Am plătit autorizația iar la 2 săptămâni după ce m-am prezentat la primărie mi s-a spus ca am plătit de fapt certificatul de urbanism. Este legal ceea ce fac ei ? Adică eu platesc pentru autorizația de împrejmuire și ei îmi dau certificat de urbanism. Este nevoie și de certificat de urbanism pentru a face un gard provizoriu ?