avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Activitate DanielCariga

Activitate DanielCariga

Răspuns la discuția Vanzare teren
Va multumesc.
Răspuns la discuția Vanzare teren
Mandatarul nu vrea sa negocieze absolut nimic. Ba chiar ne-a spus ca ne da in judecata si ne cere daune.

Care sunt consecintele la care se expune ? Dar e si o infractiune faptul ca a incalcat procura si nu ne-a adus banii. Sau ca nu ne-a informat de vanzare.
Răspuns la discuția Vanzare teren
Buna ziua. Ce pasi ar trebui facuti ? E bine daca depundem plangere penala ?

Notarul care a facut tranzactia ne-a spus ca se poate anula doar daca a fost vandut sotiei lui sau lui insusi. Se poate anula si daca a fost vandut ficei sale ? Multumesc mult pentru ajutorul dumneavoastra in aceasta problema.
Discuție Vanzare teren
Buna ziua. Am si eu o problema. I-am facut unui prieten procura prin care poate vinde un teren al meu, iar acesta dupa ce l-a vandut nu mi-a dat deloc banii pe el. Plus ca l-a vandut fiicei sale la un pret extrem de mic (1,5 lei /mp) Ce masuri pot lua impotriva sa ?
Răspuns la discuția Cod CAEN 4799
Da, activitatea se încadrează în aceste excepții. Dar primăria interzice comerțul prin comis voiajori. Este legală hotărârea lor având în vedere că îmi interzic să-mi desfășor activitatea. Din moment ce eu am obținut acest cod nu mi se pare normal ca primăria să interzică o activitate comercială, ba mai mult să-mi spună că trebuie să am magazin. În curțile prietenilor pot vinde sau face prezentări în caz ca această hotărâre este legala ?
Răspuns la discuția Trecere teren in domeniul public
Deci terenul este înca al meu iar dacă vor să mă exproprieze trebuie să fiu despăgubit. Vă mulțumesc. Acum valoarea despăgubirii o cer eu sau se stabilește de un expert ? Bănuiesc că dacă este stabilită de un expert se oferă prețul zonei.
Bună ziua. Terenul aferent locuinței mele este de 1100 mp conform CF-ului. Primăria m-a obligat să împrejmuiesc doar 940 mp spunând că restul va fi trecut în proprietatea statului pentru realizarea trotuarului. Eu plătesc impozti pe toată suprafața de 8 ani dar nu mă pot folosi de ea. Am fost la primărie și am cerut să se reglementeze situația ca cei 60 mp iar soluția lor a fost să le cedez gratuit suprafața și să plătesc eu toate actele pentru dezmembrare. Este legalk ceea ce fac ei ? Eu am plătit acel teren cu foarte mulți bani. În această situație sunt toți vecinii mei. Se poate lua acest teren cu forța ?
Discuție Cod CAEN 4799
Bună ziua. Am și eu o întrebare. Am nevoie de casă de marcat pentru codul CAEN 4799 - comerț cu amănuntul în afara magazinelor, standurilor piețelor și chioșcurilor ? Nu am deloc punct de lucru iar din ce am citit pe internet acest cod este exceptat de a avea nevoie de casă de marcat (vând din ușă în ușă sau merg cu mașina într-un oraș unde îmi caut clienți)
De asemenea aș dori să știu dacă această activitate poate fi interzisă de primărie.
Iar in certificatul de urbanism spune ca trebuie sa i-au autorizație de la mediu. Cum este posibil asa ceva ? Pot acționa primăria în judecată ?
Bună ziua. Am și eu o problemă. Am depus la primărie actele pentru a lua autorizație provizorie de împrejmuire a unui teren. Am plătit autorizația iar la 2 săptămâni după ce m-am prezentat la primărie mi s-a spus ca am plătit de fapt certificatul de urbanism. Este legal ceea ce fac ei ? Adică eu platesc pentru autorizația de împrejmuire și ei îmi dau certificat de urbanism. Este nevoie și de certificat de urbanism pentru a face un gard provizoriu ?