avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren

Buna ziua. Am si eu o problema. I-am facut unui prieten procura prin care poate vinde un teren al meu, iar acesta dupa ce l-a vandut nu mi-a dat deloc banii pe el. Plus ca l-a vandut fiicei sale la un pret extrem de mic (1,5 lei /mp) Ce masuri pot lua impotriva sa ?
Cel mai recent răspuns: DanielCariga , utilizator 13:07, 21 Noiembrie 2012
Buna ziua,

in ce priveste suma incasata il puteti chema in judecata si il puteti obliga sa va plateasca banii.
Cu privire la vanzarea facuta catre fiica lui, se poate cere anularea vanzarii sau se poate cere o despagubire egala cu paguba pe care atii suferit-o ca urmare a vanzarii la un pret prea mic si in contra intereselor dvs.
Nu trebuie sa lasati lucrurile asa, exista solutii juridice pentru a va rezolva problema.

Zi buna,
Avocat Constantin Boncu
Buna ziua. Ce pasi ar trebui facuti ? E bine daca depundem plangere penala ?

Notarul care a facut tranzactia ne-a spus ca se poate anula doar daca a fost vandut sotiei lui sau lui insusi. Se poate anula si daca a fost vandut ficei sale ? Multumesc mult pentru ajutorul dumneavoastra in aceasta problema.
Ultima modificare: Marți, 20 Noiembrie 2012
Adriantot, moderator
Buna ziua,

nu as formula plangere penala. De regula se misca lucrurile mult prea greu in penal si nici nu pare sa fie vorba despre o infractiune.
Pasul urmator ar fi sa dati in lucru problema unui avocat iar apoi sa incercati o negociere cu mandatarul dvs, aratandu-i la ce se expune in cazul in care refuza sa se inteleaga cu dvs.
Daca negocierea nu duce nicaieri, atunci veti merge la instanta.
Consider ca exista solutii pentru acoperirea pagubei suferita de dvs. indiferent de ceea ce spune notarul.

Avocat Constantin Boncu
Mandatarul nu vrea sa negocieze absolut nimic. Ba chiar ne-a spus ca ne da in judecata si ne cere daune.

Care sunt consecintele la care se expune ? Dar e si o infractiune faptul ca a incalcat procura si nu ne-a adus banii. Sau ca nu ne-a informat de vanzare.
Ultima modificare: Marți, 20 Noiembrie 2012
Adriantot, moderator
Buna ziua,

in teorie s-ar putea vorbi despre abuz de incredere. Nu m-as baza insa foarte tare pe asta - politia si parchetul au o reticenta recunoscuta cu privire la astfel de afaceri pe care le considera "civile".
In urma formularii unei actiuni civile, mandatarul va fi obligat sa va despagubeasca integral.

Avocat Constantin Boncu

Alte discuții în legătură

Nerespectarea procurii de vanzare apartament veretregn veretregn suntem 2 cetateni straini (elevtian si englez) si am facut o procura speciala la Ambasada Romaniei din Berna unui cetatean roman in vederea vanzarii ... (vezi toată discuția)
Donatie deghizata kattyie kattyie salut tuturor utilizatorilor! este prima data cand postez un subiect de discutie si chiar as avea nevoie de ajutorul celor mai experimentati pe genul de ... (vezi toată discuția)
Procura Heinrich2000 Heinrich2000 Buna ziua . Am avut un apartament si fiind stabilit in afara , am facut o procura de vanzare - cumparare unei persoane pt al vinde . Apartamentul a fost vandut ... (vezi toată discuția)