avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura

Buna ziua . Am avut un apartament si fiind stabilit in afara , am facut o procura de vanzare - cumparare unei persoane pt al vinde . Apartamentul a fost vandut , dar problema este ca nu am vazut contractul , incheiat cu cealalta persoana . Deci in momentul de fata nici nu stiu cum se numeste , actualul propietar . Intrebare : Contractul , trebuie sa il tina persoana caruia i-am facut eu procura sau este dreptul meu ca si fost propietar , ca sa il detin . Multumesc anticipat . Cu stima Heinrich Hodemniac
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:39, 28 Ianuarie 2013
Buna ziua,

intre obligatiile mandatarului ( adica persoana pe care ati imputernicit-o) este si aceea de "a da socoteala mandantului. Aceasta include atat predarea actelor pe care le-a incheiat ca si o explicatie a modului in care si-a desfasurat activitatea. Dvs, in urma acestui demers il veti libera, formuland un inscris in care sa aratati ca mandatarul si-a indeplinit obligatiile si nu aveti nicio pretentie legata de mandat. Prin urmare, puteti solicita mandatarului inscrisul respectiv. In cel mai rau caz, ati putea sa scoateti un extras de informare de la CF si veti gasi acolo toate detaliile care va intereseaza.
Daca nu sunteti multumit de modul in care si-a desfasurat activitatea mandatarul, il puteti actiona in instanta.

Avocat Costi Boncu
Mai intai , multumesc mult pt raspunsul prompt . Deci sa inteleg , ca este dreptul meu de a avea contractul ( incheiat intre cumparator si persoana careia i-am facut eu procura ) ca si fost propietar . In cazul in care ramane la persoana respectiva contractul , ma poate afecta intr-un fel sau poate sa imi faca ceva ? Multumesc anticipat
Buna ziua,

da, este dreptul dvs. Nu mi-as face foarte multe griji insa, ca sa evit orice neplacere i-as face o notificare scrisa prin care sa-i pun in vedere sa imi puna la dispozitie contractul.

Avocat Costi Boncu
Nu va afecteaza in vreun fel faptul ca nu aveti contractul.
Important e sa fiti satisfacut cu suma pe care ati primit-o.
Daca va ganditi sa vedeti actul pt ca in el scrie cu cat a vandut-o, as zice ca nu e relevant :). Cui a vandut, nu conteaza.. deci in realitate nu va trebuie acel contract .
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat timp mai este valabila procura? emiliamatei emiliamatei Buna seara, as dori sa mi spuneti va rog cat timp mai este valabila o procura , avand in vedere ca mandantul a decedat, si are mostenitori. Iar daca ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta - anularea titlului de proprietate si, implicit, a actului de vanzare-cumparare mihail123 mihail123 Buna ziua, Un teren a fost instrainat acum ani de zile printr-o [b]procura cu drepturi depline (inclusiv vanzare)[/b]. In procura este trecuta [b]o suma ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament in romania prin procura consulara carmenici carmenici Sotii A si B din Canada au trimis o procura consulara in Romania in 2011catre C, in vederea vanzarii unui apartament , in care se specifica ca mandatarul ... (vezi toată discuția)