Buna ziua,
Revin cu intrebarea mea de mai sus, in conditiile modificarii legii cu privire la indemnizatia de crestere copil.
Lucrez in Franta, insa voi reveni in Romania (ca angajat full time). Daca am venituri obtinute in Romania in ultimele luni de sarcina (4, 5, 6 luni), din cate stiu beneficiez de indemnizatia de crestere copil, insa ce nu stiu este cum se calculeaza. Se iau in considerare doar aceste cateva luni cat am lucrat in Romania, sau pana la 12 luni incluzand si veniturile din strainatate?
In cazul in care revin in tara dar nu reusesc sa ma angajez pana la data nasterii, mai beneficiez de indemnizatie din partea statului roman?
Buna ziua,
Ma puteti ajuta va rog sa-mi dau seama daca este necesar sa mai declar in Romania veniturile obtinute in strainatate?
Sunt cetatean roman cu domiciliul in Romania si un apartament in proprietate. M-am mutat in iulie 2015 in Franta unde lucrez de atunci. Am declarat veniturile din slaariu la autoritatile franceze, care ma considera pentru 2015 nerezident, dar pentru 2016 ma vor considera rezident. Atunci cand am plecat din Romania nu am depus nici o cerere de scoatere din evidenta.
Trebuie declarate si autoritatilor romane veniturile obtinute de mine in Franta?
Buna seara,
In urma modificarilor din 2015 aduse programului Prima Casa, s-au schimbat cumva si conditiile de instrainare ale apartamentului achizitionat astfel? Ma intereseaza daca se poate instraina dupa 5 ani fara a se inchide creditul.
Multumesc!
Buna ziua,
Intr-un caz asemanator ma aflu si eu: lucrez in Franta, insa voi reveni in Romania (ca angajat full time). Daca am venituri obtinute in Romania in ultimele luni de sarcina (4, 5, 6 luni), din cate stiu beneficiez de indemnizatia de crestere copil, insa ce nu stiu este cum se calculeaza. Se iau in considerare doar aceste cateva luni cat am lucrat in Romania, sau pana la 12 luni incluzand si veniturile din strainatate? Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna ziua, doresc sa achizitionez un imobil intr-un complex rezidential (nou). As dori sa stiu ce documente ar trebui sa primesc de la dezvoltator la semnarea antecontractului si respectiv a contractului de vanzare-cumparare, si daca este legal sa fiu directionata catre un anumit notar pentru antecontract.
Multumesc pentru raspuns,