avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... documente achizitie imobil nou
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

documente achizitie imobil nou

Buna ziua, doresc sa achizitionez un imobil intr-un complex rezidential (nou). As dori sa stiu ce documente ar trebui sa primesc de la dezvoltator la semnarea antecontractului si respectiv a contractului de vanzare-cumparare, si daca este legal sa fiu directionata catre un anumit notar pentru antecontract.
Multumesc pentru raspuns,
Cel mai recent răspuns: Mihaela Verdes , Evaluator 13:43, 31 Octombrie 2011
Pt incheierea unei asemenea tranzactii, va sfatuiesc sa va angajati avocat cu atat mai mult pt faptul ca imobilul este unul nou construit .
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2011
Gabriel Trifu, Avocat
In primul rand trebuie sa verificati daca apartamentul este intabulat in cartea funciara. De la dezvoltator trebuie sa aveti un certificat de urbanism de dare in folosire a imobilului, dezmembrarea imobilului pe apartamente, extrasul de carte funciara a apartamentului.
In ceea ce priveste notarul , se poate ca dezvoltatorul sa aibe o intelegere cu un anumit notar pentru a incheia documente. Puteti sa mergeti la oricare notar doriti dvs. sa faceti tranzactia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfaturi achizitionare apartament aflat in constructie marius021 marius021 Buna seara, Doresc sa achizitionez un apartament intr-un complex rezidential nou, direct de la dezvoltator, insa am cateva nelamuriri. Mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Recetia apart.nou intr.un complex rezidential Oananm Oananm As vrea sa stiu daca receptia unui apartament si restul de acte se poate face individual, chiar daca acel apart.face parte dintr.un complex rezid. Deoarece ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare pe orizontala pompagiu pompagiu Care ar fi pasii legali pentru separarea pe orizontala a unui imobil,in speta parterul unei vile +curtea din fata afernta, dezmembrat din vila P+1+M ? (vezi toată discuția)