Buna ziua,
Situatia mea este urmatoarea: voi intra in concediu de crestere copil pana la varsta de 2 ani direct din somaj (indemnizat).
Intrebarea mea este urmatoarea: cand va trebui sa alegem o luna in care tatal va sta in concediu de ingrijire copil (obligat fortat de noua directiva), eu unde ma voi prezenta la munca? exista si exceptii de la noua lege?
Va multumesc pentru raspuns si pentru ca mi-ati confirmat ceea ce cunosteam deja!
Dilema mea este urmatoarea: doamna doctor de familie, cea care trebuie sa imi elibereze concediul de sarcina si lauzie, mi-a spus ca daca doresc sa imi acorde acest concediu mai devreme de 7 luni si 1 saptamana trebuie sa aduc documente din care sa reiasa ca port o sarcina toxica. Cu aceste acte trebuie sa merg la un medic de medicina muncii, care sa ateste situatia. Doar asa imi primesc concediu de sarcina si lauzie mai devreme de 7 luni si 1 saptamana. Ajutati-ma sa inteleg... E cumva un abuz?
V-as ruga sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare:
1. care este data la care voi intra in concediu prenatal, avand in vedere ca dpn este 16.06.2012 si cum se determina perioada de concediu pentru sarcina si lauzie?
Buna ziua
Avand in vedere ca pe data de 18 aprilie 2011 expira perioada de acordare a indemnizatie de somaj (12 luni), iar in jurul datei de 16 iunie a.c. voi naste, va rog sa imi raspundeti la intrebarile urmatoare:
1. este posibil sa beneficiez de concediu de maternitate?
2. daca este posibil, cine imi va achita concediul respectiv?
Va multumesc anticipat.