Contractul de comodat nu se inregistreaza nicaieri. Datorita sfatului dvs. dna "juridic dana" am alergat de nebuna pe la AFP si ANAF care mi-au spus ca Contractul de comodat nu e generator de venituri si de aceea nu se inregistreaza.
Buna ziua,
Intentionez sa infiintez un SRL cu unic asociat si administratorsi doresc sa stiu care sunt documentele/declaratiile legalizate la notar ce trebuie depuse in dosarul pentru Registrul Comertului. Actul Constitutiv trebuie publicat in Monitorul Oficial?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Sunt persoana fizica si detin o proprietate. Toate contractele pentru utilitati si facturile aferente sunt emise pe numele meu ca si persoana fizica.
Urmeaza sa infiintez (sa ma fac) PFA cu sediul in proprietatea pe care o detin. Cum trebuie sa procedez?
Trebuie sa fac contract de comodat sau de inchiriere intre mine ca persoana fizica si mine ca PFA ?
Facturile de utilitati emise pe numele meu ca persoana fizica le pot inregistra in contabilitatea PFA-ului?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
va rog sa ma ajutati sa inteleg cateva aspecte cu privire la Concediul si indemnizatia de ingrijre a copilului astfel incat sa pot lua cea mai buna decizie (nu mai inteleg nimic din ordonanta si modificarile ei).
Cazul meu este urmatorul: in perioada 3 ianuarie - 5 mai 2012 sunt in concediu prenatal /postnatal . Dupa data de 5 mai 2012 voi intra in concediu de ingrijire a copilului.
Trebuie sa aleg una din cele 2 variante:
1. daca aleg de la inceput concediul de 1 an
- voi primi 75 % din venitul net?
- in perioada acestui an sau la finalul acestui an pot sa aleg sa stau in concediu de ingrijire a copilului si al 2-lea an sau trebuie sa aleg de la inceput 2 ani?
2. daca aleg de la inceput concediul de 2 ani
- cat este indemnizatia pentru primul an ? dar pentru al 2-lea an?
- ma pot razgandi si dupa primul an sa revin la birou? in acest caz primesc cei 500 ron pe tot parcursul celui de al 2-lea an?
Buna ziua,
M-am casatorit in anul 2009 cand am decis sa pastrez numele, acum in 2011 mi-am schimbat numele pe cale administrativa preluand numele sotului. Am informat angajatorul caruita i-am dat copii ale documentelor: CI, decizia primarului general si noul certificat de casatorie.
Odata cu modificarea numelui, nu ar trebui sa semnez un act aditional / anexa... la contractul de munca care sa fie inregistrat undeva (ITM)? Angajatorul mi-a spus ca nu mai trebuie absolut nimic.
Am nevoie de sfatul dumneavoastra intrucat in curand voi intra in concediu prenatal si mi-e teama sa nu am probleme mai tarziu fiindca nu am incredere in eficienta personalului din cadrul firmei care se ocupa de asemenea probleme.