avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... schimbare nume = act aditional la contractul de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

schimbare nume = act aditional la contractul de munca?

Buna ziua,
M-am casatorit in anul 2009 cand am decis sa pastrez numele, acum in 2011 mi-am schimbat numele pe cale administrativa preluand numele sotului. Am informat angajatorul caruita i-am dat copii ale documentelor: CI, decizia primarului general si noul certificat de casatorie.
Odata cu modificarea numelui, nu ar trebui sa semnez un act aditional / anexa... la contractul de munca care sa fie inregistrat undeva (ITM)? Angajatorul mi-a spus ca nu mai trebuie absolut nimic.
Am nevoie de sfatul dumneavoastra intrucat in curand voi intra in concediu prenatal si mi-e teama sa nu am probleme mai tarziu fiindca nu am incredere in eficienta personalului din cadrul firmei care se ocupa de asemenea probleme.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 11:49, 22 Noiembrie 2011
Ba da. Desi nu se practica, fiind suficienta o simpla notificare a angajatorului, art. 17 alin 5 CM prevede ca se intocmeste un act aditional in termen de 20 zile lucratoare de la aparitie, in cazul modificarii unuia din elementele prevazute la art. 17 alin. 3 CM, unde este mentionata si "identitatea partilor" la lit. a.
Multumesc pentru raspuns.
stati linistita ....in toate documentele este prevazut CNP-ul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie angajat Diana_B Diana_B Buna ziua, Ce trebuie facut pentru angajat care a adus un certificat de casatorie si o copie dupa buletinul cu noul nume? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Intocmirea unui act aditional in cazul schimbarii numelui? eleodor-popescu eleodor-popescu Intrebare: Este necesar intocmirea unui act aditional in cazul schimbarii numelui unei angajate in urma casatoriei / divortului? Trebuie operata ... (vezi toată discuția)
Inregistrare numeleui dupa casatorie in contractul de munca analici analici Buna seara Doresc sa stiu ce trebuie facut pentru schimbarea numelui in contractul de munca in momentul in care o angajata isi schimba numele dupa casatorie (vezi toată discuția)