avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contract de comodat, contract de inchiriere imobil
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contract de comodat, contract de inchiriere imobil

Sunt persoana fizica si detin o proprietate. Toate contractele pentru utilitati si facturile aferente sunt emise pe numele meu ca si persoana fizica.
Urmeaza sa infiintez (sa ma fac) PFA cu sediul in proprietatea pe care o detin. Cum trebuie sa procedez?
Trebuie sa fac contract de comodat sau de inchiriere intre mine ca persoana fizica si mine ca PFA ?
Facturile de utilitati emise pe numele meu ca persoana fizica le pot inregistra in contabilitatea PFA-ului?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 11:51, 19 Martie 2013
Da, veti incheia intre Dvs. persoana fizica si PFA, un contract de comodat sau de inchiriere (ca va este mai convenabil -contractul de inchiriere va trebui sa il declarati la finante si sa achitati impozitul pe venitul din chirii).
In acest contract puteti specifica si faptul ca utilitatile se suporta lunar de catre PFA, proportional cu gradul de folosire al acestora; pentru acest cuantum va puteti inregistra in contabilitatea PFA si cu aceste cheltuieli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat imobil adriana__b adriana__b Se poate incheia un contract de comodat in cazul urmator? O persoana (locatar) a incheiat un contract de inchiriere cu o societate (locator) pentru un ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli de intretinere pentru spatiu inchiriat alina240 alina240 Buna ziua Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de PJ am inchiriat o cladire de la o persoana fizica, pe baza de contract de inchiriere ... (vezi toată discuția)
Chiria cheltuiala deductibila Aliman Alexandra Aliman Alexandra Buna ziua, Sunt inregistrata PFA in Brasov si imi desfasor activitatea la Bucuresti. In Bucuresti locuiesc in chirie cu o persoana cu acelasi statut de PFA ... (vezi toată discuția)