avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Activitate mihai1985d

Activitate mihai1985d

Buna ziua,
Am gasit azi in parbriz, o "instiintare" din partea Politiei locale Sect 4, in care mi se cere sa furnizez datele soferului.
Stiu ca a aparut Decizia nr. 11/2017 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, prin care s-a stabilit că agenții Poliției Locale nu au dreptul de a solicita proprietarului unui autoturism să comunice cine s-a aflat la volanul mașinii în momentul producerii unei contravenții si a fost publicată în Monitorul Oficial de marți, 19 septembrie.

Eu ce trebuie sa fac in acest caz? Cum trebuie sa procedez? Au voie sa mai ceara aceste date?

------
"Stimate conducator al auto nr. .... oprit voluntar in....
In conformitate cu prevederileOUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, modificata si republicata si a HG nr. 139/2006-Reglulamentul de aplicare a OUG nr. 195/2002 modificata si republicata, fapta dumneavoastra de a opri voluntar cu autovehicululin acest loc, constituie contraventie, potrivit nrt. 142, lit. e din HG nr 139/2006 si se sanctioneaza conform OUG nr. 195/2002 cu puncte de amenda si de penalizare.
Tinand seama de cele mai sus-enuntate, va adresam rugamintea de a ne comunica datele de identitate (copii act identitate, permis de conducere si certificat de inmatriculare) in termne de 5 zile de la data prezentei, in caz contrar urmand a fi aplicate prevederile legale in materie."

Va multumesc!
Buna ziua,
Am gasit azi in parbriz, o "instiintare" din partea Politiei locale Sect 4, in care mi se cere sa furnizez datele soferului.
Stiu ca a aparut Decizia nr. 11/2017 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, prin care s-a stabilit că agenții Poliției Locale nu au dreptul de a solicita proprietarului unui autoturism să comunice cine s-a aflat la volanul mașinii în momentul producerii unei contravenții si a fost publicată în Monitorul Oficial de marți, 19 septembrie.

Eu ce trebuie sa fac in acest caz? Cum trebuie sa procedez?

------
"Stimate conducator al auto nr. .... oprit voluntar in....
In conformitate cu prevederileOUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, modificata si republicata si a HG nr. 139/2006-Reglulamentul de aplicare a OUG nr. 195/2002 modificata si republicata, fapta dumneavoastra de a opri voluntar cu autovehicululin acest loc, constituie contraventie, potrivit nrt. 142, lit. e din HG nr 139/2006 si se sanctioneaza conform OUG nr. 195/2002 cu puncte de amenda si de penalizare.
Tinand seama de cele mai sus-enuntate, va adresam rugamintea de a ne comunica datele de identitate (copii act identitate, permis de conducere si certificat de inmatriculare) in termne de 5 zile de la data prezentei, in caz contrar urmand a fi aplicate prevederile legale in materie."

Va multumesc!
Buna ziua!
Suntem 2 studenti chiriasi de 1 saptamana intr-un apartament de 2 camere. Proprietarul a inchiriat apartamentul cu contract de inchiriere in urma cu 2 luni unui baiat (are viza de flotant pe aceasta adresa), iar noi am inteles ca acum ar trebui sa apelam la "noul proprietar " (baiatul acesta) ca sa ne facem viza de flotant.
Am inteles eu bine, sau poate si proprietarul de drept al apartamentului sa mearga cu noi pentru a ne face viza de flotant la sectia de politie?
Apartamentul a fost inchiriat unui baiat, el are viza de flotant pe aceasta adresa, dar noi nu. Am dat totusi copii dupa buletin proprietarului pentru a le da administratorului sa fim trecuti la intretinere. E ok asa?
Buna ziua.
Suntem 2 studenti ce ne-am mutat de curand cu chirie intr-un apartament, iar de o saptamana ne trezeste incepand cu ora 7 vecina de la etajul superior prin zgomote (cred ca muta mereu un dulap/noptiera, zgomote de obiecte scapate pe lemn etc.).
Am fost de 2 ori la ea sa ii spunem ca se aude zgomotul facut pana la noi in camera, iar ea ne-a replicat si isi sustinea "parerea" ca doar intre orele 22-6 nu sunt ore de liniste, dar m-am interesat si conform Legii nr. 61/1991 (republicata 2011) stiu ca orele de liniste sunt intre 22-8.
Jos la avizierul blocului am gasit un afis in care sunt specificate orele de liniste intre 22-6, presupun ca acel afis ori este lasat acolo de cativa ani buni, sau administratorul nu cunoaste noua lege si il crede inca actualiat.
Fiind chiriasi, nu vrem sa cream probleme proprietarului, dar am vrea sa fie liniste pana in ora 8 si ne gandim daca sa vorbim cu administratorul sa afiseze noul program de liniste, sau tot noi vom fi priviti oile negre (ca doar suntem nou-veniti).
Cum ne sfatuiti sa procedam pentru a rozolva acest incident?
O zi buna!