avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Activitate vicamircea

Activitate vicamircea

Am rugamintea sa ma ajutati in problema de mai jos :
Un cetatean cu un autoturism cu nr de Franta a iesit din parcare fara sa se asigure ajungand cu spatele pe directia mea de mers. In ultima instanta l-am evitat intrant intr-un parapet din care au sarit pietre. Acestea au avariat o masina care stationa in fata unei case. Cetateanul cu numere de FR a plecat in tromba. Eu cu celalalt cetatean am mers la Politie si am declarat avarierea celor doua autoturisme. Evident, am fost certati de politist ca nu am retinut numarul de inmatriculare de Franta. Am martor care a vazut exact cum au stat lucrurile. Si acesta a fost la Politie . Am primit autorizatie de reparatie si atat. Cetateanul cu avaria de la pietrele improscate de mine, doreste sa-l despagubesc, desi nu am fost declarat vinovat. Va rog sa-mi spuneti ce ar fi de facut ?
Ce facilitati poate avea o microintreprindere fara salariati numai cu administrator, daca vrea sa cumpere un teren si sa construiasca un sediu pentru firma.
Multumesc.
Buna ziua,

Am o firma care presteaza servicii de inginerie si arhitectura. Nu am nu stiu ce profituri . As putea spune ca asigur o existenta onorabila pentru familie. Sunt singur in firma. Am pus la dispozitie firmei totul -o incapere, mobilier, autoturism, calculator. Eu ca persoana fizica platesc curentul, caldura, apa. Deci totul este in comodat. Nu am cheltuieli deosebite .
As dori sa cumpar 300 mp intr-o zona la 30-40 km de oras si sa fac o constructie modesta - o incapere pentru birou, un oficiu, o incapere pentru arhiva/biblioteca, o incapere pentru odihna, grup sanitar si baie. Posibil din containere.
Intrebari :
Pot sa fac prin firma aceste lucrari ?
Ce sustinere am din partea statului - de ex, taxe, impozite mai mici ?
Cum va fi posibil ca membrii familiei mele sa intre in posesia bunurilor daca firma se va defiinta ?
Multumesc
Va rog frumos sa-mi raspundeti la intrebarea de mai jos :
Am primit un plic de la Judecatorie. Stampilele de pe plic erau : 29.10.2021 si 01.11.2021. In cutia mea postala plicul a ajuns in 04.11.2021. Eu am trimis intampinarea prin PRIORI POST in data de 25.11. Am dovada scrisa. Va rog sa-mi spuneti daca in conditiile acestea m-am incadrat sau nu in cele 25 de zile .
Multumesc
Răspuns la discuția Casa de pensie
Va multumesc si va doresc multa sanatate.
Va multumesc, tuturor pentru promptitudinea cu care m-ati ajutat. Sa aveti un An Nou cu sanatate si bucurii !
Sunt pensionar din anul 2009. Din anul 2011, am lucrat . inital cu fractiune de timp 2h/ zi la firme cu capital privat. Ulterior, am ramas salariat, la societate cu capital privat, cu norma intreaga, adica 8 ore/zi. Am platite contributiile de pensie la zi. Ce sanse sunt sa-mi actualizez pensia in anul 2021 ?
Multumesc.
Răspuns la discuția Cumul pensii
Si eu sunt foarte interesat de un astfel de raspuns. Diferenta este ca eu lucrez si contribui in continuare la fondul de pensii. La varsta de pensionare mi se pare normal sa primesc o noua pensie pentru vechimea acumulata dupa ce am iesit la limita de varsta.
Multumesc.
Va rog sa-mi spuneti ce inseamna mai exact acest certificat. Este vorba despre o constructie la care nu s-a respectat in totalitate AC si pentru care se plateste impozit din 2004.