avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina711

Activitate Cristina711

Răspuns la discuția Noul Cod Penal
Va multumesc pentru raspunsuri !
Discuție Noul Cod Penal
Buna ziua !
Am un prieten care a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare pentru talharie. Daca Noul Cod Penal intra in vigoare in iulie, se poate sa se redeschida dosarul si sa se rejudece cauza in speranta obtinerii unei pedepse mai mici ?
Va multumesc anticipat !
Dupa cum am mai spus, nu stiu sa va zic mai multe detalii despre cati bani au fost.
Nu stiu sa va spun despre prejudiciu. Stiu ca dupa ce unul din ei a luat banii, i-a parasit cateva strazi mai incolo si de acolo victima i-a recuperat. Vreau sa mai mentionez si faptul ca victima nu s-a constituit parte civila si a primit despagubiri din partea celor doi.
A fost ceva mai grav decat cazul acesta cu salamul. Mai grav in sensul ca a fost premeditat si cei doi s-au folosit de spray paralizant. Ceea ce e relevant insa e faptul ca amandoi regreta enorm ce au facut si ca au ajutat foarte mult la rezolvarea cazului, si-au recunoscut vina, iar prejudiciul a fost recuperat. Eu ma intrebam daca au sanse la recurs, avand in vedere ca lucrurile s-au miscat destul de incet, iar pana la recurs, ei vor fi savarsit aproximativ 6 luni din pedeapsa, ceea ce inseamna ca macar unul din ei se incadreaza la pedapsa cu suspendare, nu ?
Si cum se calculeaza timpul stat acolo ? De exemplu, in cazul celui cu 3 ani si 6 luni, trebuie sa execute 1 an si 9 luni ?
Revin cu cazul meu de talharie. Pentru unul din cei care l-au savarsit s-a stabilit o pedeapsa de 3 ani si 6 luni, iar pentru celalalt o pedeapsa de 4 ani si 6 luni. Au vreo sansa la recurs sa ia cu suspendare sau macar sa ia mai putin ? In cazul in care nu au sanse la recurs, cat trebuie sa execute din pedeapsa pentru eliberarea conditionata ?
Va multumesc anticipat !
Va multumesc ca mi-ati raspuns la toate intrebarile. Pedepse diferite inteleg ca pot lua, nedumerirea mea era daca s-ar putea ca unul sa ia cu suspendare, iar celalalt nu. Intre timp am aflat ca nu. Sper sa constituie circumstante atenuante faptul ca le pare rau, ca sunt studenti si ca au cazierul curat. Pentru ca sunt convinsa ca nu mai fac asa ceva niciodata.
Răspuns la discuția Talharie
Au avocati amandoi. Intr-adevar, sunt in arest preventiv. Au incercat eliberarea pana la proces, dar le-a fost respinsa cererea. Acum asteptam procesul sa vedem ce se intampla. Va multumesc mult pentru raspunsuri si pentru timpul acordat !
Răspuns la discuția Talharie
Va multumesc ! Procesul va fi in data X. Daca iau cu suspendare, in ce data vor fi eliberati ? [aproximativ] Si daca nu iau cu suspendare, cam cat dureaza pana cand vor fi transferati ? Va multumesc anticipat.