avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sanse pentru suspendare la recurs ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sanse pentru suspendare la recurs ?

Revin cu cazul meu de talharie. Pentru unul din cei care l-au savarsit s-a stabilit o pedeapsa de 3 ani si 6 luni, iar pentru celalalt o pedeapsa de 4 ani si 6 luni. Au vreo sansa la recurs sa ia cu suspendare sau macar sa ia mai putin ? In cazul in care nu au sanse la recurs, cat trebuie sa execute din pedeapsa pentru eliberarea conditionata ?
Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2011
Cristina711, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristina711 , utilizator 13:46, 29 Decembrie 2011
Slabe sanse sa se mai schimbe ceva in recurs...infractiunea de talharie este una grava; in ce priveste liberarea conditionata, aceasta se poate acorda in acest caz dupa executarea a cel putin 2/3 din pedeapsa, daca inculpatul este staruitor in munca, nu are sanctiuni in penitenciar si da dovezi temeinice de indreptare; pe baza muncii prestate, se poate ajunge la liberare conditionata, chiar inainte de executarea efectiva a jumatate din durata pedepsei!
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2011
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Si cum se calculeaza timpul stat acolo ? De exemplu, in cazul celui cu 3 ani si 6 luni, trebuie sa execute 1 an si 9 luni ?
Exista destule cazuri in care se aplica o pedeapsa cu suspendare pt talharie.
Depinde insa de mai multe lucruri...
eu stiam ca pentru suspendarea executarii pedepsei trebuie ca pedeapsa sa fie de cel mult 3 ani . Cel mult cel care a primit 3 ani si 6 luni poate primi o suspendare a executarii pedepsei sub supraveghere.
In general prin suspendare se are in vedere si suspendarea sub supraveghere de instante.
Se poate ajunge la suspendare dar depinde foarte mult de fapta concreta, etc...
Tin minte ca cineva a vrut sa ma angajeze pentru o talharie constand in furtul unui salam sustras din magazin si apoi a fugit cu el, tarand vanzatoarea dupa el intrucat se apucase de salam si aceasta s-a julit la picior.Aceasta a fost varianta celui care m-a abordat cand am iesit din sala.
Nu am fost angajat dar o suspendare cred ca ar fi fost justa in raport de fapta concreta...
Inculpatul era in stare de libertate.
Imi place sa cred ca nu s-a dat o pedeapsa cu executare pentru o astfel de fapta desi nu stiu ce s-a intamplat in concret...si ce a decis instanta...

Alte discuții în legătură

Pedeapsa de 4 ani cu executare pentru inselaciune ContSters125947 ContSters125947 Buna ziua, Am si eu doua nelamuriri..fara a intra prea mult in detalii as dori sa va intreb daca vi se pare justificata poate prin comparatie, o pedeapsa de 4 ... (vezi toată discuția)
Delapidare jwl jwl Buna ziua, Sunt cercetata pentru delapidare in suma de 260.000 lei la o banca. Precizez ca m-am autodenuntat la institutia la care am lucrat , am recunoscut ... (vezi toată discuția)
Inselaciune,fals in inscrisuri private,uz de fals.... un om simplu un om simplu BUNA Am o cunostinta care este acuzat de fals,uz de fals,inselaciune si a fost anchetat in stare de libertate iar acum s--a ajuns la proces fiind ... (vezi toată discuția)