avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Noul Cod Penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Noul Cod Penal

Buna ziua !
Am un prieten care a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare pentru talharie. Daca Noul Cod Penal intra in vigoare in iulie, se poate sa se redeschida dosarul si sa se rejudece cauza in speranta obtinerii unei pedepse mai mici ?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 00:42, 14 Iunie 2012
Nu va intra Noul cod penal in vigoare anul acesta. Reveniţi şi întrebaţi-ne atunci când va intra în vigoaare, anul viitor este posibil să intre.
Până va intra în vigoare noul cod penal, prietenul dvs se va libera condiţionat.
Va multumesc pentru raspunsuri !
Pedeapsa primita nu depaseste limita maxima din Noul Cod penal pt infractiunea de talharie, in consecinta nu se va schimba nimic, cel putin nu in forma actuala a Noului Cod penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod penal 2010 alexandra112 alexandra112 Am un prieten arestat pentru talharie condamnat la 9 ani definitiv.Cum l-ar putea ajuta noul cod penal din 2010? (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati..... Madalina Pascu Madalina Pascu am un prieten care e comdamnat pentru complicitate la talharie....are o pedeapsa de 4 ani din care ii ramane de facut 2 ani si 8 luni.am inteles ca in noul cod ... (vezi toată discuția)
Aplicarea viitorului cod penal - recalculare pedepse letty_2009 letty_2009 Buna ziua Conform noului cod penal care va intra in vigoare(nu stiu cand, sa speram curand) pedepsele sunt diminuate pentru infractiunea de talharie. Am ... (vezi toată discuția)