avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Activitate RaptorBlood

Activitate RaptorBlood

Intre timp am cautat online un pic si am gasit:

"Dacă sunteți proprietar de vehicul și nu încheiați asigurarea obligatorie RCA sau nu o mențineți în valabilitate în mod continuu, prin plata primelor de asigurare, săvârșiți o contravenție.

Contravenția se constată de către personalul Poliției și se sancționează cu: amendă de la 1000 RON la 2000 RON, reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare/inregistrare, până la prezentarea documentului privind încheierea asigurării. (Legea nr.136/1995, cu modificările și completările ulterioare; Ordonanța de Urgență nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare)"

- deci banuiesc ca am scapat.

In legatura cu magazinul online cred ca si ei au vina.
Eu detin o chitanta in care scrie.

Cant. Produs Total cu TVA
1x Asigurare RCA Groupama Asigurari pentru persoane, valabila in perioada 02-05-2012 -- 451.29 Lei
Subtotal: 451.29 Lei
Taxa transport: 0,00 Lei
Total: 451,29 Lei

Insa pe ce-l care o sa primesc prin curier va fi valabil numai din 03-05-2012

Fiind de vina sistemul lor in informatica.
Buna,

Ieri 2012 05 01 am facut un RCA pe un magazin online. Acolo puteam sa aleg ca va intra in vigoare din ziua de azi. 2012-05-02 , plateam cu cardul, totul ok.
Eram confident ca am RCA daca politia ma opreste arat chitanta si gata polita nu am primti online!
Azi ma sun de la unde am incheiat polita ca ieri nu au lucrat si polita va intra in vigoare numai din ziua de maine 2012-05-03.
Din fericire nu am avut acident insa v-as intreba daca primesc amenda acasa ca am fost filmat de radar mobil sau de camera fixa pentru taxa drum pot sa dau in judecata magazinul online?

Daca nu am fost oprit si nu am avut eveniment rutier:
1) radarale fixe verifica RCA?
2) radarele mobile verifica RCA?
3) camerele pentru taxa drum verifica si RCA?

Sau numai daca eram oprit atuncea puteam sa primesc amenda.

Mersi. Cu multa stima!

Răspuns la discuția Bonuri de masa expirate
Viata e chiar faina sau macar haioasa. Dupa toate cele scrise sus si jur ca e adevarat m-am intors la locul cu tare si am cumparat anumite chesti intre ele yahurt care era la oferta. Ma duc la casa si ce dea dumnezeu era expirat. Bine ca m-am uitat :) in timp
Mersi pentru raspuns!
Site super fain care chiar ajuta.
Daca se intampla ceva ma intorc cu detali.
Ma simt prost. Insa chiar nu era mare suma 8.72 lei.
Dar problema mea era ca pentru acele 8.72 lei pot sa primesc o amenda de nu stiu 1000RON frauda sau asa ceva? Exista in lege ca daca mi so aceptat cu ce am platit dupa acela pot sa ma cauta si sa ma treaga la raspundere? Nu am falsificat sunt ale mele numai expirate. S-ar fi putut sa nu ma uit nici eu ca sunt expirate.
Da sunt bonuri de masa ale mele totul in regula numai nu sunt valabile. L-am gasit in sertar ieri si am incercat daca mi-l acepta si nici nu so uitat.
Am platit la un comerciant cu bonuri de masa expirata.

Pot sa am ceva necazuri din cauza acesta?