Buna ziua,
va rog sa imi dati un raspuns. Am primit o citatie de la Judecatorie, sunt chemat in calitate de martor , pentru Fond, infractiuni privind circulatia pe drumurile publice ( am vandut cuiva un scuter de 149 cc, i-am dat toate actele si nu am pastrat copii la ele decat factura de cumparare. Am avut doua scutere, intai l-a vrut pe cel de 49 cc , completasem contractul, s-a razgandit si l-a luat pe cel de 149 cc, iar pe contract a ramas trecut tot 49 cc. A circulat cu el fara atestat de 49 cc macar, a fost oprit decatre Politie si i s-a intocmit dosar penal pentru ca a circulat fara permis . Individul nu a prezentat actele originale ale scuterului ( pe care erau trecute bineinteles toate datele, seria de sasiu si 149 cc) , a prezentat doar contractul de vanzare-cumparare si a spus ca nu a stiut ca e mai mare de 149 cc,a mentionat ca eu i l-am vandut cu contractul respectiv si mai apoi nu stiu ce a spus / ce a facut cu actele originale, dar clar nu le-a prezentat.
Sunt chemat in calitate de martor , iar in citatie sunt trecute urmatoarele ( care nu inteleg exact ce inseamna :
- " partea citata are dreptul la un aparator cu care sa se prezinte la termenul fixat sau i se va desemna unul din oficiu" - inteleg, avocat pentru indrumare, dar nu inteleg exact de ce ;
- "persoana careia, personal, prin reprezentant sau (....) i s-a inmanat in mod legal citatia pentru un termen de judecata pentru un termen de judecata nu mai este citata pentru termene ulterioare, chiar daca ar lipsi la vreunul dintre aceste termene cu exceptia situatiilor in care prezenta acestora este obligatorie potrivit legii." - ce inseamna aceasta, pot sa nu ma prezint fara nicio problema ?? si daca ma prezint, nu voi mai fi chemata ulterior ?
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat, ce sa fac .
Va multumesc anticipat !
Buna seara!
Ce ar trebui sa fac in cazul in care proprietarul spatiului in care am fost in chirie cu magazinul mi-a "sechestrat" anumite bunuri? Sunt lucruri pe care le-am depozitat sub indemnul proprietarului undeva in curtea spatiului unde am fost in chirie fara ca el sa aiba vreun drept asupra lor. acum refuza sa mi le returneze pe motive banale. Chiria a fost platita la zi, deasemenea si o garantie a fost platita, care bineinteles ca nu a fost recuperata. Toate problemele au inceput cand i-am spus ca mi-am cumparat propriul spatiu. De la 1 octombrie am parasit spatiul in chirie.
Pentru bunurile respective, am factura (e pe numele fratelui,care e in Italia). Dar proprietarul spatiului recunoaste ca sunt ale mele, de asemenea am si destui martori.
Am incercat pe cale juridica acum ceva vreme, o cerere de conciliere, la care bineinteles ca nu a fost prezent si a refuzat sa imi returneze bunurile.
Ce ar trebui sa fac? Plangere penala pentru abuz de incredere ? La Parchet sau la Politie ? Bunurile ar avea o valoare de 3000 de euro, nu sunt ale societatii, sunt pe persoana fizica.
Buna ziua,
mergeti la Registrul Comertului cu cotracult de inchiriere sau contractul de comodat intre dvs si noul proprietar, cu actele societatii dvs si acolo o sa completati o cerere si o sa scrieti o hotarare de asociat unic (daca sunteti unic asociat) conform careia hotarati deschiderea unui nou punct de lucru si inchiderea punctului de lucru vechi. Cei de la Registrul Comertului o sa va informeze exact cu ce trebuie facut.
Sper ca v-am fost de folos.