avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie Tribunal - chemare in calitate de martor ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie Tribunal - chemare in calitate de martor pentru Fond

Buna ziua,
va rog sa imi dati un raspuns. Am primit o citatie de la Judecatorie, sunt chemat in calitate de martor , pentru Fond, infractiuni privind circulatia pe drumurile publice ( am vandut cuiva un scuter de 149 cc, i-am dat toate actele si nu am pastrat copii la ele decat factura de cumparare. Am avut doua scutere, intai l-a vrut pe cel de 49 cc , completasem contractul, s-a razgandit si l-a luat pe cel de 149 cc, iar pe contract a ramas trecut tot 49 cc. A circulat cu el fara atestat de 49 cc macar, a fost oprit decatre Politie si i s-a intocmit dosar penal pentru ca a circulat fara permis . Individul nu a prezentat actele originale ale scuterului ( pe care erau trecute bineinteles toate datele, seria de sasiu si 149 cc) , a prezentat doar contractul de vanzare-cumparare si a spus ca nu a stiut ca e mai mare de 149 cc,a mentionat ca eu i l-am vandut cu contractul respectiv si mai apoi nu stiu ce a spus / ce a facut cu actele originale, dar clar nu le-a prezentat.
Sunt chemat in calitate de martor , iar in citatie sunt trecute urmatoarele ( care nu inteleg exact ce inseamna :
- " partea citata are dreptul la un aparator cu care sa se prezinte la termenul fixat sau i se va desemna unul din oficiu" - inteleg, avocat pentru indrumare, dar nu inteleg exact de ce ;
- "persoana careia, personal, prin reprezentant sau (....) i s-a inmanat in mod legal citatia pentru un termen de judecata pentru un termen de judecata nu mai este citata pentru termene ulterioare, chiar daca ar lipsi la vreunul dintre aceste termene cu exceptia situatiilor in care prezenta acestora este obligatorie potrivit legii." - ce inseamna aceasta, pot sa nu ma prezint fara nicio problema ?? si daca ma prezint, nu voi mai fi chemata ulterior ?
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat, ce sa fac .

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:47, 1 Iunie 2013
Daca va prezentati nu veti mai fi chemat ulterior.
Aveti si dreptul la avocat dupa cum scrie in citatie.
Mergeti linistit si declarati adevarul, nu aveti nevoie de avocat daca sunteti chemat ca martor.
In mod normal nu are nevoie de avocat, dar notarii, avocatii si alti ...vin cu avocati daca sunt chemati ca martori in proces.
Adica au dreptul dar depinde daca uzeaza sau nu de el...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scuter furat, confiscat de politia de frontiera valentinZZZ valentinZZZ buna ziua in speranta ca ma puteti ajuta macar cu un raspuns postez problema mea . Anul trecut (2012-06) am cumparat un scuter de la un vecin de-al meu ... (vezi toată discuția)
Inselat gaby1987 gaby1987 in cazul in care am fost inselati de proprietarul unui magazin,in sensul ca yo am cumparat un bun cu,contract de vanzare cumparare si alta persoana a ... (vezi toată discuția)
Conducere motocicleta fara permis Presa_Libera Presa_Libera Ieri am inchiriat un scuter de la cineva care mi-a spus ca scuterul are 50 cc, m-a oprit politia rutiera si neavand actele scuterului, l-au dus in rar unde s-a ... (vezi toată discuția)