avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Scuter furat, confiscat de Politia de frontiera
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Scuter furat, confiscat de Politia de frontiera

buna ziua
in speranta ca ma puteti ajuta macar cu un raspuns postez problema mea .
Anul trecut (2012-06) am cumparat un scuter de la un vecin de-al meu care si el la randul sau il aduse din Italia.Cand l-am cumparat nu am facut nici un fel de act si nici nu am primit nici un fel de act privind identitatea scuterului din partea vanzatorului.Am mers pe varianta de ;; buna credinta '' pentru ca el circulase cu scuterul in tara un an si ceva si nu a avut probleme cu politia.
Acum doua zile am vandut scuterul la o persoana din alta localitate , fara nici un act , pentru ca nici eu nu am primit .Cumparatorul a urcat scuterul in masina si a plecat , insa pe drum a fost oprit de catre Politia de Frontiera si in urma verificarii dupa seria motor si seria sasiu in baza de date sa aflat ca a fost declarat furat in italia.Drept urmare a fost confiscat de politie .
Acum cumparatorul ma contactat si mi-a spus ca vrea banii inapoi pentru ca scuterul a fost furat . Dar eu sunt cumparator de buna credinta , am platit pentru scuter , pot sa dovedesc cu martori ( foarte multi ).Am incercat sa iau legatura cu cel de la care l-am cumparat dar este plecat de doua saptamani in italia si deocamdata nu este de gasit.
Intrebarea mea este .....Trebuie sa dau banii inapoi la cumparator , chiar daca eu nu stiam ca este furat , chiar daca eu l-am cumparat . Chiar daca trebuie sa dau banii inapoi , care sunt procedurile de urmat. La ce ar trebui sa ma astept
Multumesc anticipat celor care ma vor lumina
Cel mai recent răspuns: Lucc , utilizator 20:48, 19 Iunie 2013
noul cumparator va actioneaza in judecata, probabil va castiga.
la randul dvs, il puteti actiona pe cel care v-a vandut scuterul in judecata.
Nu ii platiti si daca va da in judecata chemati-l in garantie pe cel de la care l-ati cumparat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere in drepturi a unui moto-scuter confiscat de politie !!! alexandra000 alexandra000 Buna ziua,numele meu este Alexandra,si am o mare problema, ajutati-ma,ce sa fac? In data de 19 martie,am cumparat un scuter aprilia in stare impecabila taiat ... (vezi toată discuția)
Am cumparat scuter furat! jamesss jamesss Buna ziua, am gasit pe net un scuter cu pret destul de bun, am sunat proprietarul si ne-am inteles ca vin sa vad scuterul, actele si sa facem contract de ... (vezi toată discuția)
Cumparator de buna credinta, moped furat, predat la politie adrianomb adrianomb Buna ziua, Am cumparat in 2014 un scuter de la un cetatean roman, am facut contract de vanzare cumparare intre mine si el si i-am dat suma de bani in ... (vezi toată discuția)