buna ziua
in speranta ca ma puteti ajuta macar cu un raspuns postez problema mea .
Anul trecut (2012-06) am cumparat un scuter de la un vecin de-al meu care si el la randul sau il aduse din Italia.Cand l-am cumparat nu am facut nici un fel de act si nici nu am primit nici un fel de act privind identitatea scuterului din partea vanzatorului.Am mers pe varianta de ;; buna credinta '' pentru ca el circulase cu scuterul in tara un an si ceva si nu a avut probleme cu politia.
Acum doua zile am vandut scuterul la o persoana din alta localitate , fara nici un act , pentru ca nici eu nu am primit .Cumparatorul a urcat scuterul in masina si a plecat , insa pe drum a fost oprit de catre Politia de Frontiera si in urma verificarii dupa seria motor si seria sasiu in baza de date sa aflat ca a fost declarat furat in italia.Drept urmare a fost confiscat de politie .
Acum cumparatorul ma contactat si mi-a spus ca vrea banii inapoi pentru ca scuterul a fost furat . Dar eu sunt cumparator de buna credinta , am platit pentru scuter , pot sa dovedesc cu martori ( foarte multi ).Am incercat sa iau legatura cu cel de la care l-am cumparat dar este plecat de doua saptamani in italia si deocamdata nu este de gasit.
Intrebarea mea este .....Trebuie sa dau banii inapoi la cumparator , chiar daca eu nu stiam ca este furat , chiar daca eu l-am cumparat . Chiar daca trebuie sa dau banii inapoi , care sunt procedurile de urmat. La ce ar trebui sa ma astept
Multumesc anticipat celor care ma vor lumina