avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala pentru abuz de incredere sau ... ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala pentru abuz de incredere sau ... ?

Buna seara!

Ce ar trebui sa fac in cazul in care proprietarul spatiului in care am fost in chirie cu magazinul mi-a "sechestrat" anumite bunuri? Sunt lucruri pe care le-am depozitat sub indemnul proprietarului undeva in curtea spatiului unde am fost in chirie fara ca el sa aiba vreun drept asupra lor. acum refuza sa mi le returneze pe motive banale. Chiria a fost platita la zi, deasemenea si o garantie a fost platita, care bineinteles ca nu a fost recuperata. Toate problemele au inceput cand i-am spus ca mi-am cumparat propriul spatiu. De la 1 octombrie am parasit spatiul in chirie.
Pentru bunurile respective, am factura (e pe numele fratelui,care e in Italia). Dar proprietarul spatiului recunoaste ca sunt ale mele, de asemenea am si destui martori.
Am incercat pe cale juridica acum ceva vreme, o cerere de conciliere, la care bineinteles ca nu a fost prezent si a refuzat sa imi returneze bunurile.
Ce ar trebui sa fac? Plangere penala pentru abuz de incredere ? La Parchet sau la Politie ? Bunurile ar avea o valoare de 3000 de euro, nu sunt ale societatii, sunt pe persoana fizica.
Cel mai recent răspuns: annamariab , utilizator 22:19, 17 Noiembrie 2011
Depuneti plangere penala pentru comiterea infractiunii de ''abuz de incredere'' ,fapta prevazuta si pedepsita de art.213 c.p.Plangerea o puteti depune la politie cat si la unitatea de parchet competenta.
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
andymaurul, utilizator
Depuneti o singura plangere.
Indicat ar fi la parchet intrucat o va inainta politiei pentru cercetari.
Daca o depuneti la politie o va inainta la parchet pentru inregistrare, apoi retur pentru cercetari.
Dumneavoastra, in calitate de persoana fizica trebuie sa faceti plangere, nu firma...
Ar fi bine sa o faceti cu ajutorul unui avocat
Faceti cum ati fost sfatuit mai sus, insa dvs. spuneti ca aceste bunuri sunt luate cu factura care este pe numele fratelui dvs. In acest caz cred ca fratele ar trebui sa depuna plangerea.
Va multumesc pentru raspunsuri!

Maine o sa merg sa inaintez plangerea; poate nu va fi nevoie sa vina fratele sa depuna plangerea personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cât am stat în penitenciar, am lăsat unui prieten cheia de la un apartament închiriat iar el l-a golit de lucruri pe care acum refuză să mi le dea. ce mă sfătuiți să fac? Tudor Vornicu Tudor Vornicu Am fost arestat in 2016. locuiam cu chirie intr-un apartament din Bucuresti. Inainte de prezentarea la penitenciar am incredintat cheia de la casa unui ... (vezi toată discuția)
Furt? ContSters22096 ContSters22096 va expun urmatoarea situatie: intre 2 soc comerciale a existat un contract de comodat. comodatarul a utilizat spatiul comodantului o perioada (pana la ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere georgianagyo georgianagyo Buna seara As dori sa stiu ce e de facut in urmatoarea situatie si caror autoritati sa ma adresez. Am o masina cumparata pe numele meu in spania (in rate la ... (vezi toată discuția)