Buna seara
As dori sa stiu ce e de facut in urmatoarea situatie si caror autoritati sa ma adresez.
Am o masina cumparata pe numele meu in spania (in rate la care platesc si acum). Am inscris-o in ROmania. Tatal meu o foloseste de la inceput. In urma unor certuri familiale, s-a rupt relatia. Ii cer acestuia masina insa refuza sa mi-o returneze. ce este de facut in aceasta situatie si se poate obtine masina inapoi ?
mentionez ca este pe numele meu si ca eu platesc la ea. si nu as vrea sa recurg la metode gen procese daca se poate rezolva si altfel - plangere la politie sau ceva de genul....
multumesc frumos
Parerea mea este o plangere pe abuz de incredere ar rezolva situatia, insa se poate ajunge tot la judecata .Daca dupa depunerea plangerii impotriva tatalui si citarea acestuia la politie va va resttiui autoturismul, va puteti impaca.
Insa mai incercati calea amiabila .Daca nu merge, vedeti ca pentru ab. de incredere e necesara plangere prealabila, in cazul careia trebuie depusa in termen de 2 luni.
multumesc pt raspunsul prompt. unde se face aceasta plangere? la sectia de politie? si ei trimit tatalui citatie sa vina la politie? daca refuza sa vina?
Abuz de incredere?
olycr
Am si eu o mica problema , am facut cu un individ o intelegere , eu i-am dat masina mea el pe a lui , o zi, dupa care daca totul era ok faceam tranzactia . ... (vezi toată discuția)