avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... abuz de incredere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

abuz de incredere

Buna seara
As dori sa stiu ce e de facut in urmatoarea situatie si caror autoritati sa ma adresez.
Am o masina cumparata pe numele meu in spania (in rate la care platesc si acum). Am inscris-o in ROmania. Tatal meu o foloseste de la inceput. In urma unor certuri familiale, s-a rupt relatia. Ii cer acestuia masina insa refuza sa mi-o returneze. ce este de facut in aceasta situatie si se poate obtine masina inapoi ?
mentionez ca este pe numele meu si ca eu platesc la ea. si nu as vrea sa recurg la metode gen procese daca se poate rezolva si altfel - plangere la politie sau ceva de genul....
multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 18:11, 13 Decembrie 2011
Se poate merge pe abuz de incredere, avand in vedere refuzul de al inapoia, art. 213 C.pen., iar impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Parerea mea este o plangere pe abuz de incredere ar rezolva situatia, insa se poate ajunge tot la judecata .Daca dupa depunerea plangerii impotriva tatalui si citarea acestuia la politie va va resttiui autoturismul, va puteti impaca.
Insa mai incercati calea amiabila .Daca nu merge, vedeti ca pentru ab. de incredere e necesara plangere prealabila, in cazul careia trebuie depusa in termen de 2 luni.
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
multumesc pt raspunsul prompt. unde se face aceasta plangere? la sectia de politie? si ei trimit tatalui citatie sa vina la politie? daca refuza sa vina?
La politie sau parchet depuneti plangerea. Daca refuza sa se prezinte nejustificat, ar putea fi emis pe numele sau mandat de aducere...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina imprumutata si refuz de restituire saeedelena saeedelena cu respect pentru oricine care poate sa imi dea un sfat si pentru cine nu am imprumutat masina unui ,,prieten,, pentru o zi si in aceeasi zi a fost implicat ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere? olycr olycr Am si eu o mica problema , am facut cu un individ o intelegere , eu i-am dat masina mea el pe a lui , o zi, dupa care daca totul era ok faceam tranzactia . ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere sau furt? ARL ARL In luna ianuarie ac am incredintat unei persoane cunoscute mie (fosta colega de serviciu) o icoana veche pentru a fi evaluata (nu intentionam sa o vand ... (vezi toată discuția)