Am si eu o mica problema , am facut cu un individ o intelegere , eu i-am dat masina mea el pe a lui , o zi, dupa care daca totul era ok faceam tranzactia . Deoarece am depistat o problema la masina lui si una la acte(mai exact nu erau pe numele lui , el era un tert care nu avea nici un act din care sa rezulte ca e masina lui , i-am zis ca nu mai facem schimbul .
Acum individul nu mai vrea sa imi dea masina inapoi .
Mentionez ca am toate actele de la masina mea , el nu are nici un act pe masina mea . Nu am facut vanzare-cumparare , nimic.
Ce as putea face ? inafara de abuz de incredere , ar mai fi o alta varianta ?
Este abuz de incredere,potrivit art.213 c.p.Depuneti plangere la politie iar daca va da masina inapoi in stare buna,va puteti retrage aceasta plangere.
Maine o sa formulez aceasta plangere insa as mai avea o intrebare , in cazul in care el nu recunoaste si afirma ca am facut schimb si ca nu mai e problema lui , ar fi cuvantul meu impotriva cuvantului lui . Ce sanse de solutionare sunt in contextul in care el practic imi tine acum masina cu forta la el .
Iar in cazul in care va refuza sa imi dea masina chiar si dupa aceasta plangere sau va vinde piese de pe ea/deteriora am sanse sa imi recuperez paguba ?
1.Bunul dvs.se afla la el.Dvs.aveti actele acestui bun.Art.213 cp arata ca daca ii dati acest bun cu orice titlu si refuza sa vi-l inapoieze sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de ''abuz de incredere''.Asa ca depuneti aceasta plangere cat mai repede. Constituiti-va parte civila.
Codul penal al Romaniei reglementeaza in articolul nr. 213 infractiunea de abuz de incredere ca fiind fapta unei persoane de a-si insusi un bun mobil al altuia, detinut cu orice titlu, sau dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui.
2.Acest schimb de masini nu este consfintit prin nici un inscris,prin nici o intelegere scrisa ,asa ca nu poate invoca existenta a ceea ce nu exista.
Unde ma sfatuiti sa fac plangerea ? la parchet sau la politie ? Datorita faptului ca nu am mai avut pana acum probleme de genul ma vad nevoit sa va intre, chiar daca o sa vi se para hilar , daca la aceasta plangere pot sa atasez actele masinii ? sau e suficient sa scriu ca le am si ca le pot prezenta daca e cazul .As incerca , sper ca am inteles bine , sa fie ceva pe penal la care sa ma constitui in civil , nu ca politia sa sa ma trimita spre civil si ei sa isi ia mainile .
Recuperare bunuri
bonaparte
buna ziua , am o prietena care are o problema in legatura cu un bun al ei pe care o alta persoana nu vrea sa il mai dea : prietena mea a vb cu un baiat si s-au ... (vezi toată discuția)