avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de incredere?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de incredere?

Am si eu o mica problema , am facut cu un individ o intelegere , eu i-am dat masina mea el pe a lui , o zi, dupa care daca totul era ok faceam tranzactia . Deoarece am depistat o problema la masina lui si una la acte(mai exact nu erau pe numele lui , el era un tert care nu avea nici un act din care sa rezulte ca e masina lui , i-am zis ca nu mai facem schimbul .
Acum individul nu mai vrea sa imi dea masina inapoi .

Mentionez ca am toate actele de la masina mea , el nu are nici un act pe masina mea . Nu am facut vanzare-cumparare , nimic.

Ce as putea face ? inafara de abuz de incredere , ar mai fi o alta varianta ?
Cel mai recent răspuns: ciuruburu , utilizator 16:22, 11 Februarie 2012
Este abuz de incredere,potrivit art.213 c.p.Depuneti plangere la politie iar daca va da masina inapoi in stare buna,va puteti retrage aceasta plangere.
Buna ziua , si multumesc frumos pentru raspuns .

Maine o sa formulez aceasta plangere insa as mai avea o intrebare , in cazul in care el nu recunoaste si afirma ca am facut schimb si ca nu mai e problema lui , ar fi cuvantul meu impotriva cuvantului lui . Ce sanse de solutionare sunt in contextul in care el practic imi tine acum masina cu forta la el .

Iar in cazul in care va refuza sa imi dea masina chiar si dupa aceasta plangere sau va vinde piese de pe ea/deteriora am sanse sa imi recuperez paguba ?
1.Bunul dvs.se afla la el.Dvs.aveti actele acestui bun.Art.213 cp arata ca daca ii dati acest bun cu orice titlu si refuza sa vi-l inapoieze sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de ''abuz de incredere''.Asa ca depuneti aceasta plangere cat mai repede. Constituiti-va parte civila.

Codul penal al Romaniei reglementeaza in articolul nr. 213 infractiunea de abuz de incredere ca fiind fapta unei persoane de a-si insusi un bun mobil al altuia, detinut cu orice titlu, sau dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui.

2.Acest schimb de masini nu este consfintit prin nici un inscris,prin nici o intelegere scrisa ,asa ca nu poate invoca existenta a ceea ce nu exista.
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
andymaurul, utilizator
Unde ma sfatuiti sa fac plangerea ? la parchet sau la politie ? Datorita faptului ca nu am mai avut pana acum probleme de genul ma vad nevoit sa va intre, chiar daca o sa vi se para hilar , daca la aceasta plangere pot sa atasez actele masinii ? sau e suficient sa scriu ca le am si ca le pot prezenta daca e cazul .As incerca , sper ca am inteles bine , sa fie ceva pe penal la care sa ma constitui in civil , nu ca politia sa sa ma trimita spre civil si ei sa isi ia mainile .
Sfatul meu este sa depuneti aceasta plangere la parchet,anexand copii dupa actele masinii.

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere? tigerban tigerban Buna seara. Ma confrunt cu un caz des intalnit dar care a luat o intorsatura ceva mai ciudata. Eu sunt detinatorul unui autoturism si am vrut sa`mi ... (vezi toată discuția)
I-am dat masina cu inprumt si nu mai vrea sa mi-o restituie! stelik2k6 stelik2k6 Buna ziua,am o mare problema:(( incepe asa:un consetean are o maina inm.pe spania si eu una inm.pe ro masina lui are o problema! seria din carte nu corespunde ... (vezi toată discuția)
Recuperare bunuri bonaparte bonaparte buna ziua , am o prietena care are o problema in legatura cu un bun al ei pe care o alta persoana nu vrea sa il mai dea : prietena mea a vb cu un baiat si s-au ... (vezi toată discuția)