avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... i-am dat masina cu inprumt si nu mai vrea sa mi-o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

i-am dat masina cu inprumt si nu mai vrea sa mi-o restituie!

Buna ziua,am o mare problema:(( incepe asa:un consetean are o maina inm.pe spania si eu una inm.pe ro masina lui are o problema! seria din carte nu corespunde cu cea de pe sasiu el a zis ca asa e masina de cand a luato si ia facut carte pe spania pe numele lui, am fost la rar cu masina si dupa o saptamana rarul a spus ca aceaa masina nu exista pe nicaieri nu se gaseste nici furata nici nimic este prototip glumeau ei:( ei masina este an 2001 si actele verificate daca sunt autentice si sunt:O,ei eu masina asta am cumparato cu contract de v/c tipizat eu am 2 ex si el 1 si masina care le-am dato lor nu am facut nici un act nimic acum ei nu vor sa-mi dea masina inapoi desi le-am zis ca are probleme aia de la ei,si ei nu mai vor sa-mi dea masina in conditiile in care o poseda fara nici un act de v/c nimic doar cheii.talonul si cartea masini !politia zice ca nu poate sa faca nimic ns ce sa mai fac sami iau masina inapoi si sa scap de aia desi ei stiu ce e cu ia dar nu vor sa spuna nimic:((, vreau sa ma ajutati cumva cu politia asta de....! de nu vor ei burtosi sa se ridice scaun deloc:( multumesc
Cel mai recent răspuns: stelik2k6 , utilizator 21:49, 19 Mai 2011
imi pare rau, din mesaj,nu se intelege mare lucru.
care e legatura dintre masina cu nr de spania.. a lor, cu masina dvs?
Va adresati cu o actiune in instanta in revindecare. Motivati cererea asa cum stau lucrurile, daca aveti si martori pe langa actele si inscrisuri. Daca nu va bazati pe forte propii angajati un avocat..Succes.
In subsidiar la politie ati putea face o plangere impotriva celui caruia i-ati dat masina, acuzandu-l de'abuz de incredere"
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2011
Manole Dumitru, utilizator
am fost la politie si ei au zis ca degeaba depun ca nu are ce sa faca ca sa ma duc la un avocat(700lei)zice dansul dar cred ca e mai mult si poate sa dureze si 6 luni actiunea asta!! pai ala o face troaca pe masina si eu cu ce ma aleg:(( dc se misca asa greu organe astea dc?ca doar e data pe incredere si ala sa boer dc nu ai face dosar penal si sa-l ia tare politia atata timp eu leam dovedit ce e cu masina acea!!
Manole Dumitru a scris:

In subsidiar la politie ati putea face o plangere impotriva celui caruia i-ati dat masina, acuzandu-l de'abuz de incredere"

Din analiza dispozitiilor cuprinse in art 213 Codul penal,care incrimineaza abuzul de incredere,rezulta ca pentru existenta infractiunii se cere ca faptuitorul sa detina bunul mobil ce constituie obiectul material al infractiunii pe baza unui titlu,a unui raport juridic patrimonial (depozit,mandat,imprumut,gaj,etc)si ca el sa-si insuseascaca acel bun ,sa dispuna de acesta pe nedrept ori sa refuze a-l restitui-nu a fost mentionata existenta unui titlu
Actiunea privitoare la refuzul de a restitui bunul,trebuie sa fie dovedita certa,
intrucat o simpla intarziere,invocarea unor obiectii serioase care sa justifice intarzierea restituirii bunului nu echivaleaza cu un refuz
Dupa cum este prezentata succesiunea de evenimente,nu subzista elementele constitutive ale infractiunii invocate ,nici din punctul de vedere a laturii obiective,
nici a celei subiective,fapta situandu-se in afara ilicitului penal,eventual putand constitui fapta de natura civila
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2011
goe_07, utilizator
si ce e de facut in situatia mea?ca am fost cu un politist de aici de la tara unul mai tanar si pin de frica si i sa adresat si lui ca sa plece de la poarta lui ca ne omoara si chesti deastea si ala se muiase #-o#-o#-o ca bolovanu si nu a zis cai da amenda ceva ca la amenintat!! in fine cum sal iau ce sai fac cu acea masina sa o predau la politie dar mie frica ca raman si fara asta si fara aia:( ce sa zic la aun avocat sau politie asta e intrebarea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri ne restituite aledical aledical Am dat unui prieten bunuri pentru a mobila o cabana , acum am rupt relatiile cu el si doresc bunurile inapoi iar el refuza cu trebuie sa procedez; sa depun ... (vezi toată discuția)
Am achizitionat o masina furata! Nefertari Nefertari Buna ziua! Acum aproximativ 2 luni, mi-am dorit achizitionarea unei masini, drept urmare am inceput sa caut pe site-uri cu masini second hand. Am gasit o ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere? olycr olycr Am si eu o mica problema , am facut cu un individ o intelegere , eu i-am dat masina mea el pe a lui , o zi, dupa care daca totul era ok faceam tranzactia . ... (vezi toată discuția)