avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am achizitionat o masina furata!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am achizitionat o masina furata!

Buna ziua! Acum aproximativ 2 luni, mi-am dorit achizitionarea unei masini, drept urmare am inceput sa caut pe site-uri cu masini second hand. Am gasit o masina care m-a interesat, am luat legatura cu vanzatorul, urmand ca la 2 zile dupa ce l-am contactat, sa ne intalnim. Masina era inmatriculata in Spania, ceea ce m-a facut sa am o retinere, stiind ca au mai fost cazuri de furturi auto din strainatate si vandute in tara, insa persoana respectiva ii facuse deja RAR-ul, avea cartea de autenticitate si cartea de identitate a vehiculului, ceea ce m-a facut sa o si achizitionez. Toate actele masinii pareau in regula, am verificat si seriile, tot! Dupa ce am cumparat-o la doua zile, am facut toate demersurile pentru a o inmatricula! am inmatriculat-o pe numele meu, apoi m-am dus cu ea la reprezentanta, pentru ai realiza revizia. Cei de la reprezentanta mi-au comunicat ca este ceva inneregula cu ea, ca in momentul in care au legat-o la calculator, nu le aparea seria sasiului si arata ca are 70 mii de km, avand in vedere ca masina arata la bord 20 mii. Mi-au spus ca e foarte posibil sa fie furata, drept urmare m-am dus la politie, la furturi auto si le-am spus cele constatate de cei de la reprezentanta! Dupa 2 saptamani, alt RAR si exepertiza crimialistica, au constatat ca masina chiar fusese furata din Spania, in luna august! Trebuie mentionat faptul ca vanzatorul facuse RAR-ul in alt judet. RAR chiar fusese facut, actele nu erau false! Masina mi-a fost confiscata! De asemenea, eu nu am de la vanzator decat datele sale de pe buletin, contractul de vanzare cumparare, fiind facut direct cu proprietarul de pe actele masinii! Am avut incredere, pentru ca imi prezentase o procura legalizata si apostolata.
Va rog sa-mi spuneti ce demersuri as putea face pentru a-mi recupera banii, daca pot da in judecata RAR-ul pentru ca a trecut o masina substituita si care ar fi sansele de castig! De asemena m-ar interesa daca mai stiti cazuri similare!
Va multumesc anticipat si astept raspunsurile dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: Nefertari , utilizator 18:50, 10 Noiembrie 2011
puteti sa va constituiti parte civila in procesul penal in masura in care va exista unul (daca hotii vor fi prinsi).
in rest, va puteti indrepta catre vinzator pentru a va restitui pretul masinii insa fiind o persoana nerezidenta problema devine complicata si de durata.
aveti documentele de la politie privind confiscarea si existenta dosarului penal aferent furtului?
Vanzatorul este roman si precum v-am mentionat mi-a prezentat o procura, cum ca ar avea voie sa vanda masina! Am documentele de la politie privind confiscarea, in schimb de existenta dosarului penal nimic! Problema este ca eu am apelat la politie, in ideea ca ma vor ajuta, dar aparent nu! Nu stiu ce sa fac in continuare! In schimb, ma gandeam sa dau in judecata si inginerul care a trecut masina la RAR, insa nu stiu daca posibil...ideea este ca masina nu avea cum sa treaca testul de autenticitate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost pacalit tocmai eu masinile cumparate la noi in romania sunt ca la loto? gabitzu1983 gabitzu1983 X-( Am cumparat acum 3 saptamani un bmw din 96 inmatriculat in romania eu as fi al 4-lea proprietar, am facut toate actele pt inmatriculare si a urmat sa fac ... (vezi toată discuția)
Masina furata, aflata in custodie - vanduta!! ContSters307670 ContSters307670 Buna seara! Ma confrunt cu o problema destul de delicata! Am achizitionat de curand un autoturism marca opel tigra , inmatriculata in ro. Masina A fost ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu auto furat din strainatate alin_mocanu alin_mocanu Buna ziua! In anul 2010 am cumparat un autoturism din Targul Auto Vitan, de la o persoana fizica din Romania, autoturismul fiind inmatriculat in Germania, dar ... (vezi toată discuția)