avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am fost pacalit tocmai eu masinile cumparate la noi in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am fost pacalit tocmai eu masinile cumparate la noi in romania sunt ca la loto?

X-( Am cumparat acum 3 saptamani un bmw din 96 inmatriculat in romania eu as fi al 4-lea proprietar, am facut toate actele pt inmatriculare si a urmat sa fac certificatu de autentificare la rar, cand ma trezesc ca vine ingineru de acolo la mine si imi sp domne venitzi sa va arat ceva, cand imi arata ca la ei in baza de date masina figura furata, apoi am fost la politia de la furturi auto, ei m-au informat ca masina a fost furat in 1998 din germania, si la noi in tara apare declarata furata in 2003, dar in programul de furturi auto international nu mai figureaza decat in cel de la noi din tara. baiatu de acolo mi-a oprit toate actele de la masina si mi-a dat un proces verbal, el a spus ca trebuie sa astept u raspuns din germania sa vada daca vor masina inapoi, si nu inteleg dece dureaza asa de mult raspunsul de dincolo si dece pana acum nu a fost gasita masina furata tocmai la mine, de parca eu am tras lozul norocos, poate cineva sa ma sfatuiasaca si pe mine ce trebuie sa fac sa nu pierd masina si sa rezolv cat mai repede caci imi expira actele la masina si eu sunt din c-s si masina e din sv.
Cel mai recent răspuns: Cavescu & Asociatii , Avocat 15:24, 4 Septembrie 2008
vanzatorul are fata de dvs o obligatie de garantie.(contra evictiunii si contra viciilor). Va trebuii sa-i solicitati returnarea pretului si rezilierea contractului, in cazul in care refuza va trebuii sa va adresati instantei de judecata de la domiciliul vanzatorului(paratului).
Nu se poate rezolva problema altfel caci am inteles ca nu o sa pierd masina decat ca o sa dureze ceva timp, poitia a sp ca se rezolva imediat, dar au trecut deja 2 saptamani, eu as vrea sa stiu cum pot sa fac sa se rez problema mai repede
problema nu se poate "rezolva" mai repede. in cauza politia a intocmit deja o lucrare penala la sesizarea RAR-ului, existand suspiciuni de furt. Politia Romana va astepta raspunsul din Germania. Daca raspunsul este afirmativ, autoturismul va fi confiscat si se vor efectua cercetari privind savarsirea infractiunii de furt. In caz negativ, autoturismul va fi restituit dvs. si ve-ti putea sa-l inmatriculati.
Pentru a face totusi niste demersuri, va trebuii sa va angajati un avocat sau sa mergeti personal la politie si la parchetul care supravegheaza urmarirea penala, unde sa depuneti cereri pentru urgentarea restituirii bunului.
Cel mai simplu solicitati vanzatorului restutuirea pretului platiti, deoarece autoturismul are aceste probleme de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost pacalit tocmai eu masinile cumparate la noi in romania sunt ca la loto? gabitzu1983 gabitzu1983 X-(Am cumparat acum 3 saptamani un bmw din 96 inmatriculat in romania eu as fi al 4-lea proprietar, am facut toate actele pt inmatriculare si a urmat sa fac ... (vezi toată discuția)
Masina furata ue inmatriculata rar romania prestaserviceinter prestaserviceinter Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie incredibila - in 2008 am inmatriculat in Romania o masina noua cumparata de la un dealer auto din Germania. In 8 ... (vezi toată discuția)
Autoturism dat furat de fostul proprietar dupa ce a fost inmatriculat pe numele meu TacheF TacheF Buna ziua Va prezint urmatoarea situatie: In urma unui anunt pe internet am hotarat sa achizitionez un autoturism de la un intermediar din Tg.Jiu.Dupa ce am ... (vezi toată discuția)