avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare bunuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare bunuri

buna ziua , am o prietena care are o problema in legatura cu un bun al ei pe care o alta persoana nu vrea sa il mai dea : prietena mea a vb cu un baiat si s-au hotarat sa ramana impreuna ea a venit de la petrosani in brasov unde locuia el si s-au mutat impreuna dupa o luna de convietuire s-au hotarat sa se desparta el refuzand sa-i dea calculatorul invocand ca ia dat cand a venit la el suma de 150 ron si la plecare 130 ron , ce poate face in aceasta situatie ca este disperata ?este posibil sa i puna pur si simplu sechestru pe bunul ei propriu? va multumesc si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: bonaparte , utilizator 13:55, 24 August 2011
Poate face plangere la politie pt abuz de incredere. Prietena are acte pt calculator, poate proba ca acel calculator din casa individului e al ei?
da bineinteles ca are acte pe el deci are o scapare?
Sa depuna plangere la politie impotriva respectivului pentru comiterea infractiunii de ''abuz de incredere'',fapta prevazuta si pedepsita de art.213.c.p.
Codul penal al Romaniei reglementeaza in articolul nr. 213 infractiunea de abuz de incredere ca fiind fapta unei persoane de a-si insusi un bun mobil al altuia, detinut cu orice titlu, sau dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui.
va multumesc mult pt raspuns ne-a ajutat foarte mult o zi buna !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare de bunuri bonaparte bonaparte buna ziua , am o prietena care are o problema in legatura cu un bun al ei pe care o alta persoana nu vrea sa il mai dea : prietena mea a vb cu un baiat si s-au ... (vezi toată discuția)
Cine nu plateste la restaurant?? muntean t.i. muntean t.i. Merge un grup de prieteni la restaurant si consuma de 650 lei. Pleaca si nu platesc. Sunt identificati cu camera de supraveghere si ei ... (vezi toată discuția)
Masina imprumutata si refuz de restituire saeedelena saeedelena cu respect pentru oricine care poate sa imi dea un sfat si pentru cine nu am imprumutat masina unui ,,prieten,, pentru o zi si in aceeasi zi a fost implicat ... (vezi toată discuția)