avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cât am stat în penitenciar, am lăsat unui prieten ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cât am stat în penitenciar, am lăsat unui prieten cheia de la un apartament închiriat iar el l-a golit de lucruri pe care acum refuză să mi le dea. Ce mă sfătuiți să fac?

Am fost arestat in 2016. locuiam cu chirie intr-un apartament din Bucuresti. Inainte de prezentarea la penitenciar am incredintat cheia de la casa unui prieten. Acesta a platit cu banii pe care alt prieten mi-i dadea lunar darile casei si chiria catre proprietar. Exista martori si dovezi scrise in acest sens. In luna mai a acestui an (2018) proprietarul a cerut eliberarea casei si a preluat casa goala de la prietenul meu. Toate lucrurile personale, haine electrocasnice, electronice, tot ce inseamna o locuinta - fara mobila - era a proprietarului, au fost luate de cel caruia i-am incredintat cheia de la casa si acum refuza sa mi le dea. In septembrie 2018 m-am eliberat conditionat. Am incercat cu frumosul, cu rugaminti dar nici un rezultat. Mi-a spus ca daca il amenint, imi face plangere penala de hartuire si o sa ma duc din nou la inchisoare. Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Daca amiabil nu se poate, depuneti pangere penala.
unde? catre cine? problema e urmatoarea: adresa apartamentului e in raza unei sectii de politie, eu aveam adresa in buletin la alta sectie de politie, iar "prietenul" are domiciliul in raza altei sectii de politie... intre timp mie mi-a expirat buletinul si a trebuit sa-l reinnoiesc in alt judet... deci, unde depun plangerea? si la ce institutie? parchet, politie, etc?
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2018
Tudor Vornicu, utilizator
La politia sau parchetul de la locul savarsiri infractiunii.
Faceti plangere penala pentru abuz de incredere.
am vreo sansa sa-mi recuperez bunurile?

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala andre-alina andre-alina am un prieten care are casa ocupata abuziv de niste indivizi si nu il mai lasa sa intre in imobil, unul din acesti indivizi are buletinul facut la aceasta ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru abuz de incredere sau ... ? annamariab annamariab Buna seara! Ce ar trebui sa fac in cazul in care proprietarul spatiului in care am fost in chirie cu magazinul mi-a \"sechestrat\" anumite bunuri? Sunt ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere Bratu ionela Bratu ionela Buna ziua , am si eu o problema si sper sa ma ajutati cu un raspuns.Am locuit cu chirie , fara contract , avand incredere in persoana respectiva , iar acum ... (vezi toată discuția)