Cât am stat în penitenciar, am lăsat unui prieten cheia de la un apartament închiriat iar el l-a golit de lucruri pe care acum refuză să mi le dea. Ce mă sfătuiți să fac?
Am fost arestat in 2016. locuiam cu chirie intr-un apartament din Bucuresti. Inainte de prezentarea la penitenciar am incredintat cheia de la casa unui prieten. Acesta a platit cu banii pe care alt prieten mi-i dadea lunar darile casei si chiria catre proprietar. Exista martori si dovezi scrise in acest sens. In luna mai a acestui an (2018) proprietarul a cerut eliberarea casei si a preluat casa goala de la prietenul meu. Toate lucrurile personale, haine electrocasnice, electronice, tot ce inseamna o locuinta - fara mobila - era a proprietarului, au fost luate de cel caruia i-am incredintat cheia de la casa si acum refuza sa mi le dea. In septembrie 2018 m-am eliberat conditionat. Am incercat cu frumosul, cu rugaminti dar nici un rezultat. Mi-a spus ca daca il amenint, imi face plangere penala de hartuire si o sa ma duc din nou la inchisoare. Ce ma sfatuiti sa fac?
Dacă lucrează, are venit, sau bunuri în patrimoniu aveți șanse să vă recuperați lucrurile. Desigur să aveți probe pentru ce susțineti.
Încercați să faceți o plangere către parchet dmv.
Depuneti plangere penala.Mentionati in plangerea penala bunurile sustrase.Solicitati restotuirea acestora. Va puteti constitui parte civila precizand defalcat sumele de bani cu titlu de daune morale si materiale.