avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Activitate oana_cat

Activitate oana_cat

Avand in vedere ca cei de la Judecatorie ne-au spus ca trebuie sa se fi consemnat si in RAF modificarea Consiliului Director, nu putem merge cu semnaturile unor oameni care nu apar ca membri CD in RAF. Initial asa as fi vrut sa fac, pana sa citesc tot pe acest forum ca de fapt opozabilitate are doar ce scrie in RAF si e riscant sa incerci o modificare de Statut/Act constitutiv cu alti oameni decat in RAF. Oricum, membrii din CD-ul initial sunt in continuare membri ai Asociatiei, unul dintre cei doi fiind si membru in CD-ul actual (ales anul acesta).
Multumesc. E o veste foarte buna. De facto, Asociatia a strans mult mai multi membri de-a lungul timpului, insa grefiera de la judecatoria unde suntem inregistrati ne-a sugerat ca in hotararea de schimbare a sediului trebuie sa apara acei oameni care apar si in RAF. Si, intrucat de la infiintare nu s-a mai operat nicio modificare in RAF privind componenta AGA sau a CD, nu avem ce face decat sa inchemeim hotarare semnata doar de acestia.
Am urmatoarea situatie. Un ONG format din 4 membri fondatori, dintre care 2 sunt in CD, vrea sa isi schimbe sediul. Pentru aceasta, CD-ul va face o hotarare, iar unul dintre cei doi membri va fi imputernicit sa faca toate demersurile de schimbare sediu (semnare contract comodat, atestare hotarare la avocat, depunere acte la judecatorie, etc). Aceasta, deoarece celalalt memrbu nu locuieste in Romania, ci in SUA, drept pentru care el va semna si va trimite prin posta hotararea de CD.

Problema care se ridica este urmatoarea? Avocatul care va atesta aceasta hotarare va trebui sa ii aiba de fata pe ambii semnatari? Daca da, cel din SUA poate face o imputernicire nelegalizata prin care sa il imputerniceasca pe celalalt sa il reprezinte in fata avocatului? Daca e nevoie de o imputernicire notariala, o va face la un avocat din SUA? O va traduce si va legaliza traducerea?

Cum se poate evita toata birocratia asta? Multumesc
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
stefania87 a scris:

Neavocatule poti sa aglomerezi cat spatiu doresti....dar foloseste expresii mai putin jignitoare pentru unii...exprima-ti parerea pe mii de pagini daca asta simti...dar sa nu ai impresia ca esti singurul care are o parere...si pana la urma nu este obligatoriu sa fim contra acestui examen....care e problema ta daca unii vor sa schimbe spete si sinteze???sau ca unii nu intervin in discutii????

E grav ca tu vrei sa faci schimb de spete si sinteze cand de actualitate este cea mai mare frauda(de pana acum) care a fost vreodata comisa fata de noi si, implicit, fata de tine. Eu stiu mai bine decat oricine ca nu toata lumea se naste cu spirit reactionar, insa e o crima sa nu incerci macar sa il dezvolti, mai ales in conditiile in care esti pus in situatii in care esti vadit nedreptatit.
Nu stiu de voi, dar eu am descoperit ca odata ce apuci sa lupti pentru ceva in ce crezi, deodata lumea din jurul tau e alta si lucrurile chiar capata sens.
In orice caz, 90% din oameni nu apuca sa iasa vreodata din bezna si de aceea reactiile pe care le vad aici pe forum se inscriu in tiparul de conformare pe care il cunosc tare bine. Nici n-as vrea sa incerc sa o conving pe stefania87(nu e nimic personal, te-am dat drept exemplu pt ca ai scris mesaj ultima) sa reactioneze, pentru ca asta nu face parte din constructia ei interioara.
Eu m-am bucurat sa citesc mesajele celor 3 revoltati, insa deja se simte pe acest forum ponderea aceea majoritara de 90%, asa ca e mai bine sa renuntati la a le mai scrie, eventual puteti trece la actiune in baza a ceea ce afirmati in ele. Poate iese bine pana la urma (si deja nu ma mai gandesc la contestatii)!
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Acest Mircea Breahna ne spunea la inceputul examenului din data de 17 :felicitari pentru rezultatele de la proba eliminatorie, dar, din pacate, nu toti veti trece si de probele de sinteza". Aceeasi siguranta in afirmatii ca si la decanul baroului Buc.