avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Activitate Popescu-ghe

Activitate Popescu-ghe

Da, intradevar, difera doar o parcela.....Eu stapanesc pamantul de drept, insa in titlu sunt mutat 20 metri mai spre est....in realitate acea suprafata fiind rezerva primariei. Nu vreau sa ma mut pe rezerva primariei, vreau sa raman pe vechiul meu amplasament, tinand cont de faptul ca am terenul ingradit si am si o constructie ( casa ) , cei drept fara autorizatie. Asadar nu vad de ce nu s-ar face o simpla corectare a titlului de proprietate.In cazul in care voi avea o sentinta definitiva si irevocabila, si in cazul in care comisia locala nu va proceda la executarea acelei sentinte, am sa ma vad indreptatit sa continui prin deschiderea unui nou proces. Cred ca este singura arma pe care o am la indemana. Va multumesc pentru sfat...!
Buna ziua
Am prin titlu de proprietate un teren extravilan intr-o zona de munte. Am obtinut avizul de curent de la primarie pentru organizare de santier si am curent. Asadar mi-am ingradit tot terenul cu card de plasa si mi-am contruit o cabana de lemn cu fundatie de beton, am facut si pod de beton de acces......totul cu acordul tacit al primarului si al intregii primarii din comuna. Am contruit in 2009 in mai-septembrie. In acest moment, conform legii, ce risc ? Amenda si obligarea de a intra in legalitate ? sau demolarea ?
Nu pot intra in legalitate pentru ca nu pot face cadastru....e o problema cu planul parcelar.
Multumesc !
Buna ziua
In 2004, in baza legii 18 am fost improprietarit cu o suprafata de teren extravilan, in zona de deal. Am stapanit si stapanesc terenul si totul este OK......insa de curand cand am vrut sa fac cadastru si sa-l vand, am descoperit ca in planul parcelar terenul nu figureaza aici pe vechiul amplasament, ci figureaza ca fiind urmatoarea suprafata vecina mie. Asadar din titlu, reiese ca pamantul meu este, bucata alaturata si teoretic acum eu as stapanii terenul vecinului meu din titlu. Am dat primaria si comisia de punere in posesie in judecata.........Sunt la a 5 a infatisare, primaria nu a depus actele solicitate , ci abia acum a cerut termen pentru angajarea unui avocat. Am depus toate dovezile necesare unde arata ca acum stapanesc terenul meu de drept si cer anularea actualuluii titlu si repunerea corecta pe vechiul amplasament. Am adus si martori, numai unul a fost audiat. Titlul a fost emis in 2004. Am deschis actiunea in mai 2011 dupa ce am desoperit eroarea. Ce sanse am sa raman pe amplasamentul meu, dar sa mi-se refaca titlul corect ? Va multumesc !
Buna seara,
Daca s-a mai confruntat cineva cu o astfel de situatie, poate ma poate ajuta cu un sfat de specialitate.
Am dobandit in 2004 in baza legii 18, o suprafata de teren. In momentul primirii titlului am observat ca terenul meu era atribuit la 20 m distanta fata de vechiul amplasament al parintilor.
Am lasat la Primarie titlul pentru repararea greselii, insa am folosit terenul pe vechiul lui amplsament pana in ziua de azi. Chiar mai nou, am primit aviz de curent pentru constructie zootehnica, si chiar am facut o constructie ( cei drept nu are autorizatie, a fost un accept tacit al primarului ) terenul fiind extravilan, in zona de deal.
Acum dupa ultima incercare de a face cadastru, la masuratoarea cadastrala, confruntata cu planul parcelar, terenul meu figureaza tot cu 20 m spre est.
Am incercat pe cale amiabila o solutie cu primaria, acestia promitand din 2004 ca vor reface planul parcelar si ca nu vor mai anula respectivul titlu.....Totul fara succes.
Acum am dat primaria in judecata, si am solicitat emiterea unui nou titlu de proprietate si retrocedarea pe vechiul amplasament de aceasta data.
Daca as accepta actualul amplasament conform titlului...terenul ar fi nefolosibil....este o vale abrupta.
Ce sanse am de castig ? Am depus in instanta actul de donatie al parintilor mei de la bunici, precum si actul de mostenitor unde arata vechiul amplasament, si vecinii.....act care a stat si la baza retrocedarii in 2004.
E tardiva actiune mea ? Are vreo relevanta faptul ca am semnat pentru acel titlu ? Nu aveam de unde sa stiu cum figureaza in planul parcelar din moment ce la masuratoarea fizica din teren, am fost asezat pe vechiul amplasament.....Abia acum la cadastru s-a observat. Primaria sustine ca eu daca raman aici pe vechiul amplasament, si nu ma mut 20 m mai spre est, ceilanti proprietari nu au teren suficient confor titlurilor emise.
De fapt povestea porneste de la faptul ca primul lot de pamant a fost alocat la o persoana fara drept.....si asa toti ceilanti proprietari care au teren paralel cu mine, au in acte terenul cu 20 m catre est. Eu m-am impotrivit, si am inchis terenul meu.
Multumesc !