avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Activitate noros_m

Activitate noros_m

Răspuns la discuția Succesiune, vaduva
Buna, multumesc pt. raspuns. Eu sunt nepoata ei dar am fost indepartata de catre parinti din copilarie de bunica. Acum sunt adult si pot trece peste hotararea parintilor mei de a nu merge la ea. Dar eu nu mai sunt cetatean roman si nici in tara, doar ma intereseaza soarta dumneaei. Nu doresc nimic mostenire. Ea este lucida, cel putin asa-mi pare mie, dar nu cred ca se gandeste la alte variante ca, de exemplu, un camin de batrani, solutie la care eu ma gandesc. Exista locuri bune, omenoase , fara povesti de groaza....doamna Avlil a punctat bine mai sus, nu stie ce vrea exact. Pt. mine este clar ca ai ei copii nu sunt o rezolvare (unul instabil psihic, unul alcoolic iar unul are prea multe probleme personale).
Vaduva 82 ani , 3copii in viata, locuieste la sat, copiii nu se inteleg pe "averea lu' tata" (o casa modesta si ceva bani la cec stransi pt. zile negre din munca in gospodarie sateasca) iar batrana este actualmente abandonata, fara medicamente, lemne de incalzire, alimente. Nu se poate folosi de agoniseala de la cec sau sa se dea in intretinere cat nu e facuta succesiunea....iar la acest capitol e haos intre copii, fiecare vrea totul, niciunul nu vrea sa-si asume ingrijirea batranei, iar sa o faca normal, impreuna, ca fratii...le lipseste notiunea, din pacate. Bani de mers prin metoda juridical nu are, sanatatea nu-I permite astefel de jocuri si nici mintea de om simplu de la tara. Si, nici macar nu sunt atatia bani in joc incat sa se plateasca un avocet...etc. Aceasta e situatia, intrebarea potrivita, cred, este cum poate fi ajutata?Multumesc.
Răspuns la discuția Act rezidenta in Germania
da. primesti un fel de act de la ei si pasul inapoi
Urmeaza sa nasc al doilea copil inainte de a face primul 2 ani. Copiii sunt germani ,dupa tata. Nu sunt casatorita cu tatal copiilor si am lucrat numai in Ro. Pentru primul am primit indemnizatia CIC, la al doilea care e procedura de depunere a dosarului, ce acte sunt necesare tinand cont ca se naste in alta tara si in cat timp trebuie sa depun dosarul?...presupun ca am inca dreptul la CIC si indemnizatie atata vreme cat am lucrat neintrerupt mai multi ani si sunt cetatean roman.