avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune, vaduva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune, vaduva

Vaduva 82 ani , 3copii in viata, locuieste la sat, copiii nu se inteleg pe "averea lu' tata" (o casa modesta si ceva bani la cec stransi pt. zile negre din munca in gospodarie sateasca) iar batrana este actualmente abandonata, fara medicamente, lemne de incalzire, alimente. Nu se poate folosi de agoniseala de la cec sau sa se dea in intretinere cat nu e facuta succesiunea....iar la acest capitol e haos intre copii, fiecare vrea totul, niciunul nu vrea sa-si asume ingrijirea batranei, iar sa o faca normal, impreuna, ca fratii...le lipseste notiunea, din pacate. Bani de mers prin metoda juridical nu are, sanatatea nu-I permite astefel de jocuri si nici mintea de om simplu de la tara. Si, nici macar nu sunt atatia bani in joc incat sa se plateasca un avocet...etc. Aceasta e situatia, intrebarea potrivita, cred, este cum poate fi ajutata?Multumesc.
Probabil ca ar trebui sa postati pe anunturi umanitare!

Vad ca stiti, din punct de vedere legal ce trebuie facut!

Avand in vedere sait-ul pe care va aflati, este evident ca raspunsul va fi bazat pe ceea ce se poate face legal!

Trebuie dezbatuta succesiunea de pe urma sotului decedat; fie la notar, fie prin instanta daca nu se inteleg. Oricare dintre mostenitori poate solicita dezbaterea succesiunii: fie sotia supravietuitoare fie unul din cei 3 copii.

Este evident ca toate acestea implica o serie de cheltuieli, care vor trebui suportate in mod egal de toti mostenitorii.
Nici eu nu stiu exact ce sa va spun, nu am inteles daca aveti o nelamurire legala sau de alta natura...
Poate cauta un om de bine, poate cauta ajutor social, poate cauta sa faca un contract de intretinere cu cineva din sat si sa vezi cand aud pruncii ca se duce averea lor la altul!... Are discernamant?
Batrana vrea sa fie ajutata? ce vrea?

Oricum, toate metodele sunt juridice, nu stiu la ce va referiti. Nu stiu ce venituri are, e posibil ca prin instanta sa fie cel mai ieftin pentru ea. Habar nu am. Nu stiu cine sunteti dv. si in ce calitate intrebati, vad ca nu-i chiar singura, se mai intereseaza oameni despre ea. Va poate lasa testament, isi poate dezmosteni copiii pe cat se poate...
Ne cereti sa gasim solutii... non juridice aici, pe sait de juristi!... :D

Veniti cu detalii.
Buna, multumesc pt. raspuns. Eu sunt nepoata ei dar am fost indepartata de catre parinti din copilarie de bunica. Acum sunt adult si pot trece peste hotararea parintilor mei de a nu merge la ea. Dar eu nu mai sunt cetatean roman si nici in tara, doar ma intereseaza soarta dumneaei. Nu doresc nimic mostenire. Ea este lucida, cel putin asa-mi pare mie, dar nu cred ca se gandeste la alte variante ca, de exemplu, un camin de batrani, solutie la care eu ma gandesc. Exista locuri bune, omenoase , fara povesti de groaza....doamna Avlil a punctat bine mai sus, nu stie ce vrea exact. Pt. mine este clar ca ai ei copii nu sunt o rezolvare (unul instabil psihic, unul alcoolic iar unul are prea multe probleme personale).
Copiii nu prea ajung cum vor ei, ci cum sunt indrumati. De societate, de parinti, de educatorii toti pe care-i intalnesc in copilaria lor.
Faptul ca sunteti la distanta e un fapt, insa nu o imposibilitate de a o ajuta. Puteti face asta personal sau prin mandatar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui ii revine casa ? nichelina nichelina as vrea sa ma ajutati !! Sunt Alina si am un prieten de mult timp care e crescut de bunici de mic copil. Bunica a decedat, iar casa era a ei. scrie bine pe ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire ! o familie constituita din 5 persoane, din ... cotiso_bv cotiso_bv Dezbatere mostenire ! O familie constituita din 5 persoane, din care un fiu a decedat acum 6 ani ( era casatorit si avea 2 fii, care acum sunt minori), urmata ... (vezi toată discuția)
Mama a decedat, iar dansa avea bani depuși la cec, tata este a ... Liliana Pop Liliana Pop Mama a decedat,iar dansa avea bani depuși la CEC,tata este a doua persoană care figurează la contul CEC,întrebarea este:Tata poate să retragă banii fara ... (vezi toată discuția)