avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Activitate AdrianRusescu

Activitate AdrianRusescu

Răspuns la discuția pensiune
Atunci asa am sa procedez. Am sa caut un astfel curs si apoi sa fac PFA pe cod 5520.
Pana atunci (cursul dureaza...iarna e aproape) ma gandesc sa inchiriez pe un PFA facut pe codul Cod "Caen 6820 inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate"

Sper ca e OK ca solutie temporara pana obtin diploma.

Multumesc foarte mult pentru clarificari.
Imi cer scuze, nu am citit cu atentie ce scrie sub numele dvs.

Vreau sa inchiriez casa de vacanta (cabana montana) pe perioade scurte (3-4 zile ,in special in weekenduri) la grupuri de persoane !
Casa de vacanta este proprietate personala. Ceva similar unei cabane , care nu se poate inchiria pe camere...ci toata , si nu ofer servici de restaurant. De aceea nici nu as vrea sa fie clasificata drept "pensiune". Oricum nu as avea acel brevet de turism

Va multumesc !
Gabrielle Monique a scris:

Pentru a va autoriza ca PFA pe cod CAEN 5520 este suficient sa urmati un curs de calificare in meseria de administrator pensiuni, organizat de o firma abilitata de catre Ministerul Muncii, curs care se va incheia cu un examen si obtinerea unei diplome. Aceasta diploma va permite autorizarea la Registrul Comertului pe codul 5520. Nu este nevoie de brevet de turism.

Dna avocat,
Exista si o modalitate de a face PFA prin care sa inchiriez toata vila (nu separat pe camere)i fara sa asigur masa ? Sau codul 5520 e cel recomandat ?
Intreb , pentru ca nu stiu daca as avea timp acum sa primesc o diploma in acest sens.
Vreau doar sa inchiriez si sa platesc la stat impozit...si sa nu trebuiasca sa ma feresc de musafiri nepoftiti !

Va multumesc !
Răspuns la discuția Inchiriere casa vacanta
mary-anna a scris:

puteti proceda la fel

Trebuie sa recunosc ca sunt nedumerit.

Tocmai am citit la Dvs pe site(forum) cum ca noua lege a locuintei ar scoate din acest context "casa de vacanta" si cum ca un PFA nu ar fii suficient pentru inchirierea pe perioade scurte fara brevet de turism + autorizatii.

Daca puteti sa ma lamuriti ar fii extraordinar !
Multumesc,
Adi

corneliamagda a scris:

Daca asigurati servicii de cazare zilnica sau saptamanala, constand in camere complet mobilate sau spatii pentru servirea mesei si dormit cu facilitati pentru gatit sau bucatarii complet utilate, va recomand infiintarea PFA cod CAEN 5520 - Facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata.

Intr-adevar, aveti nevoie de casa de marcat.

Buna ziua,
As avea o intrebare referitoare la raspunsul dvs. Pentru PFA cu acest con CAEN e nevoie de brevet in turism ?

Multumesc
Aceeasi intrebare am avut si eu..dar am primit alt raspuns.
Mie mi s-a spus ca daca vrei sa inchiriezi o Vila (integral) care e proprietate personala...poti face linistit platind 16% la Fisc.
Răspuns la discuția Inchiriere casa vacanta
Imi cer scuze...am uitat sa precizez ca doresc sa inchiriez pe perioade scurte la grupuri diferite. Se poate si in acest caz proceda la fel ?
Imobilul figureaza in CF ca si casa de vacanta/locuit temporar din cate tin minte.
Multumesc mult pentru raspunsul rapid !
Buna ziua,
Spuneti-mi va rog cum pot inchiria o casa de vacanta legal si cat mai simplu ?
Pot face PFA ? Imi trebuie curs de specialitate ?

Multumesc,
Adi