avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inchirierea casei de vacanta persoanelor interesate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inchirierea casei de vacanta persoanelor interesate

ajutati-ma cu un raspuns la intrebarea :cum pot inchitia legal casa mea de vacanta unor interesati iar pe venituri sa platesc impozit statului .Nu prin forma de pfa .ii.if,srl etc.
Cel mai recent răspuns: AdrianRusescu , utilizator 19:18, 12 Noiembrie 2011
Daca respectiva casa de vacanta este proprietatea dvs, persoana fizica, o puteti inchiria fara probleme, iar impozitul il platiti statului
Daca, insa, proprietar al casei este o persoana juridica (srl) sau pfa...se complica putin lucrurile.
daca ati cumparat casa pe persoana fizica o puteti inchiria fara niciun fel de probleme.
va rog cum decurge procedura inchirierii si care sunt pasii de urmat?
Pai ...cum sa decurga?
Evident veti incheia un contract de inchiriere a respectivului imobil.
Contractul de inchiriere trebuie inregistrat de catre dvs., in maximum 15 zile de la data incheierii lui, la Administratia Fiscala de care apartineti cu domiciliul, indiferent de locul unde se afla proprietatea inchiriata.
Pentru inregistrarea contractului de inchiriere la Administraţia Fiscală este nevoie sa mergeti cu originalul şi cu doua copii ale acestuia şi sa aveti la dvs. si dovada faptul ca sunteti proprietar.

care ar fi procedura de inchiriere succesiva in sezonul de iarna mai multor grupuri interesate? Inchirerea ptr un gru.p e de citeva zile iar grupurile interesate sunt mai multe in perioada iernii

Alte discuții în legătură

Pensiune bionut1983 bionut1983 sunt posesorul unei case de vacanta la mare pe care o inchiriez si se tot zvoneste ca din vara asta circula fiscul deghizatii in turisti pentru a fi in ... (vezi toată discuția)
Inchiriere casa vacanta AdrianRusescu AdrianRusescu Buna ziua, Spuneti-mi va rog cum pot inchiria o casa de vacanta legal si cat mai simplu ? Pot face PFA ? Imi trebuie curs de specialitate ? Multumesc, Adi (vezi toată discuția)
Intrebare alina240 alina240 Buna ziua, In calitate de persoana fizica detin un imobil pe care intentionez sa il inchiriez firmei mele( srl ), prin contract de inchiriere inregistrat la ... (vezi toată discuția)