avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inchiriere casa vacanta
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inchiriere casa vacanta

Buna ziua,
Spuneti-mi va rog cum pot inchiria o casa de vacanta legal si cat mai simplu ?
Pot face PFA ? Imi trebuie curs de specialitate ?

Multumesc,
Adi
Cel mai recent răspuns: A_Grigorescu , utilizator 20:58, 20 Noiembrie 2011
puteti face pfa, dar pentru a inchiria o casa de vacana nu este necesar un pfa. faceti contract de inchiriere pe care il inregistrati la fisc pe numele dumneavoastra si veti plati impozitul de 16%aferent
Imi cer scuze...am uitat sa precizez ca doresc sa inchiriez pe perioade scurte la grupuri diferite. Se poate si in acest caz proceda la fel ?
Imobilul figureaza in CF ca si casa de vacanta/locuit temporar din cate tin minte.
Multumesc mult pentru raspunsul rapid !
puteti proceda la fel
mary-anna a scris:

puteti proceda la fel


Trebuie sa recunosc ca sunt nedumerit.

Tocmai am citit la Dvs pe site(forum) cum ca noua lege a locuintei ar scoate din acest context "casa de vacanta" si cum ca un PFA nu ar fii suficient pentru inchirierea pe perioade scurte fara brevet de turism + autorizatii.

Daca puteti sa ma lamuriti ar fii extraordinar !
Multumesc,
Adi

mary-anna a scris:

puteti proceda la fel


Buna,
As vrea sa inchiriez vila mea de la munte pentru craciun la un Grup apoi la alt grup de revelion. Cum trebuie sa procedez ? Trebuie sa merg la Anaf ? Pot merge o data pe an sau trebuie sa merg la fiecare contract/inchiriere ?
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensiune bionut1983 bionut1983 sunt posesorul unei case de vacanta la mare pe care o inchiriez si se tot zvoneste ca din vara asta circula fiscul deghizatii in turisti pentru a fi in ... (vezi toată discuția)
Pfa cod caen 5520 Ionel_Popovici Ionel_Popovici Buna ziua, Sunt proprietar al unei case de vacanta la munte pe care vreau s-o inchiriez legal. Inchirierea se face pe perioade scurte ... (vezi toată discuția)
Inchirierea casei de vacanta persoanelor interesate RAD  EMIL RAD EMIL ajutati-ma cu un raspuns la intrebarea :cum pot inchitia legal casa mea de vacanta unor interesati iar pe venituri sa platesc impozit statului .Nu prin forma ... (vezi toată discuția)