avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters229309

Activitate ContSters229309

Multumesc frumos, o sa ma ma documentez ref. la aceste posibilitati pe care le mentionati, stiind exact ce consecinte exista in ambele cazuri.O seara buna!
Nu este vb de a schimba un nume asa ca vreau, ci pentru ca asa mi se pare corect, casa fiind a mea in intregime, dupa achitarea sultei, da, mi se pare normal sa apara numele meu.
Pe de alta parte, daca ma refer la sotul meu actual cu care sunt impreuna de 10 ani (am facut partajul tarziu, adica abia anul acesta) am platit sulta impreuna, cu credit din banca, credit pe numele lui si da iar mi se pare corect sa aiba 1/2 din casa. Daca acest lucru nu este posibil, mi-as dori sa pot trece cumva macar copilul care este singurul meu copil, iar sotul nu are copii, a crescut fetita mea de la 9 ani iar acum este majora, are 20 ani.N-as vrea donatie, ca sa fie proprietar nud, as vrea sa fie proprietar prin vanzare-cumparare daca este posibil. Adica, daca nu se poate sa fac vanzare cumparare cu copilul, sa pot face vanzarea 1/2 din casa pe numele sotului ca sa fim ambii proprietari,copilul avand oricum o casa cumparata pe numele ei, de catre noi.Oricum daca nimic din toate acestea nu este posibil, macar pe contract sa apar numai eu ca proprietar, nu este un moft ci asa mi se pare corect din moment ce l-am achitat! Multumesc frumos pentru ajutor!
Buna seara,

Va rog daca se poate sa primesc un raspuns la urmatoarea situatie:
-am avut un proces de partaj, am platit sulta , am actul notarial prin care se declara ca si-a primit sulta si nu are alte pretentii, am hotararea definitiva si irevocabila si legalizata ca apartamentul este in totalitate al meu, insa as dori ca pe contractul casei sa nu mai apara numele fostului sot, doresc sa apara numai numele meu dar la notariat, mi s-a comunicat ca nu se poate , numele se schimba numai la cadastru sau intabulare, ma rog, dar eu doresc contractul de proprietate sa fie modificat, nu exista nici o modalitate? Plus ca mi-as dori daca se poate pe noul contract sa apara si numele sotului meu (sunt recasatorita) sau daca nu este posibil, numele copilului. Ce sanse am sa fac aceste modificari? Sa donez copilului casa? sa fac act de vanzare cumparare cu copilul(este major) sau macar cum pot trece contractul pe numele meu si al actualului sot?Permite noul cod civil vanzarea de 1/2 din apartament catre celalalt sot? Multumesc tuturor pentru ajutor, o seara buna!
Multumesc, nu se pune problema de intelegere din moment ce din 2002 de la divort nu a vazut copilul niciodata. Nu doreste nici sa-mi achite el sulta .N-as fi vrut nici sa vand pentru ca jumatatea nu-mi ajunge de nimic altceva iar copilul trebuie sa aiba unde locui. Am crezut ca avand copilul in intretinere si pentru ca nu am un loc de munca, exista o lege, ceva care sa-mi dea posibilitatea sa achit in rate.
Multumesc oricum pentru sfat!O seara buna!
Buna seara,
va rog daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns, la situatia urmatoare:
sunt in plin proces de partaj deschis de fostul sot, tatal copilului, dupa 9 ani.Noi poua locuim in apartamentul partajabi
Acum, eu de 2 luni, sunt somer , copilul este clasa a XIIa si urmeaza firesc, facultatea.
Intrebarea mea este, dupa proces, pot achita sulta in rate, considerand cele mentionate mai sus?(somer, copil in intretinere-desi are 19 ani , este in proces de prelungire a pensiei de intretinere, pe perioada studiilor)
Va multumesc foarte mult pentru timpul D-vs.
Va multumesc frumos tuturor! O zi buna!
Buna ziua,

Va rog as putea sti daca in perioada de proba,ar trebui sa ti se faca o evaluare, sau ceva? Cum sti ca ai corespuns cerintelor sau nu?
De ce intreb, pentru ca la 01.09.2011 m-au numit in functie de conducere, cu perioada de proba de 120 zile, acum 5 zile am primit fisa postului nou si ieri am fost chemata sa mi se comunice ca se renunta la serviciile mele,fara comentarii.Trebuia sa primesc o evaluare intre timp ca sa stiu ca nu corespund? Pentru ca in tot acest timp nimeni din conducere nu a fost nemultumit, nu am primit nici macar o mustrare.
Multumesc frumos!
Multumesc frumos!!! o seara buna!
Am avut 120 zile perioada de proba deoarece la 01.09.2011 am fost numita in alta functie si evident o noua perioada de proba.
Asadar, nu am dreptul la somaj, pentru ca in decembrie veneam din somaj (incepuse in mai somajul) si m-am angajat pe o perioada nedeterminata la aceasta firma.

Multumesc!
Buna ziua,

As dori si eu sa aflu daca pot beneficia de somaj daca am lucrat 11 luni si 9 zile, iar la actualul angajator am venit din somaj, am intrerupt de fapt somajul (dupa 6 luni).
mentionez ca mi sa incetat contractul cu art 31 codul muncii.
Multumesc!