avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada proba 120 zile,se fac evaluari de performanta?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada proba 120 zile,se fac evaluari de performanta?

Buna ziua,

Va rog as putea sti daca in perioada de proba,ar trebui sa ti se faca o evaluare, sau ceva? Cum sti ca ai corespuns cerintelor sau nu?
De ce intreb, pentru ca la 01.09.2011 m-au numit in functie de conducere, cu perioada de proba de 120 zile, acum 5 zile am primit fisa postului nou si ieri am fost chemata sa mi se comunice ca se renunta la serviciile mele,fara comentarii.Trebuia sa primesc o evaluare intre timp ca sa stiu ca nu corespund? Pentru ca in tot acest timp nimeni din conducere nu a fost nemultumit, nu am primit nici macar o mustrare.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:44, 12 Noiembrie 2011
tocmai asta este: dupa perioada de proba puteti fi preluata sau nu fara justificari sau criterii.nu este obligatorie evaluarea....angajatorul nu trebuie sa se justifice
Se poate solicita Motivarea Deciziei de refuz!Aveti dreptul sa vi se ofere explicatii,intrucat ati fost numita in functie de proba!Nu va lasati dv-stra la ei!Cereti-va.....EVALUAREA!Prin ITM-ul competent!!!!X-(#-o:love1:
Va multumesc frumos tuturor! O zi buna!
1. Codul muncii spune:

Art.31
...
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

2. Asadar oricare din parti doreste incetarea CIM in perioada de proba o poate face fara obligatia de a motiva aceasta.
consilierjr a scris:

Se poate solicita Motivarea Deciziei de refuz!Aveti dreptul sa vi se ofere explicatii,intrucat ati fost numita in functie de proba!Nu va lasati dv-stra la ei!Cereti-va.....EVALUAREA!Prin ITM-ul competent!!!!X-(#-o:love1:

Ce sa-i faca ITM-ul in aceasta situatie ? ... daca este sa postam doar de dragul postari atunci nu mai vad scopul acestui Forum ...

Codul Muncii prevede clar ca notificare se face fara a fi necesara motivarea acesteia. Daca legea prevede asa ceva, credeti ca angajatorul isi va motiva decizia la solicitarea angajatului?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 31 codul muncii inseamna incetarea cim fara preaviz in perioada de proba? garantat ? Elena_J Elena_J In data de 02.08.2013 am semnat un contract pe o perioada determinata incepand cu data de 03.08.2013 de 1 luna ( ulterior pe o perioada nedeterminata) ... (vezi toată discuția)
Poate fi contestata concedierea in perioada de proba? aidu aidu Salariatul concediat in perioada de proba Poate contesta decizia angajatorului, in situatia ca nu e de acord cu motivarea? chiar daca nu e explicit ... (vezi toată discuția)
Concediere legala viorictin viorictin Care sunt etapele pentru concedierea unui salariat angajat pe durata determinata 3 luni,care s-a dovedit necorespunzator din punct de vedere profesional.Cum sa ... (vezi toată discuția)