Nu se pot face modificari ale actelor asa cum doriti dvs. Ca nu se da cu pasta corectoare sau se taie si gata. Trebuie sa va ganditi foarte Bine la actele pe care le veti intocmi si la consecintele juridice pe care le au astfel de acte caci nu e vorba doar de aparitia sau disparitia unui nume.
Pentru a l trece de actualul sot...trebuie sa va schimbati regimul matrimonial....v ati gandit la consecinte?!
Pentru a dona copilului o puteti face insa sfatul meu este sa va rezervati uzufructul viager. Aveti un singur copil?! Daca da donatia este ok sa zicem , insa aceasta la decesul dvs va fi supusa reductiunii liberalitatilor excesive pt ce incalca rezerva succesorala a mostenitorilor rezervatari, adica sot, parinti si copii.
Faceti vanzare cumparare trebuie dat pret, ca altfel la deces se poate prezuma ca donatie mai ales daca ceilalti mostenitori rezervatari nu au consimtit in instrainare....
Deci ......intai ganditi va ce doriti!
Nu este vb de a schimba un nume asa ca vreau, ci pentru ca asa mi se pare corect, casa fiind a mea in intregime, dupa achitarea sultei, da, mi se pare normal sa apara numele meu.
Pe de alta parte, daca ma refer la sotul meu actual cu care sunt impreuna de 10 ani (am facut partajul tarziu, adica abia anul acesta) am platit sulta impreuna, cu credit din banca, credit pe numele lui si da iar mi se pare corect sa aiba 1/2 din casa. Daca acest lucru nu este posibil, mi-as dori sa pot trece cumva macar copilul care este singurul meu copil, iar sotul nu are copii, a crescut fetita mea de la 9 ani iar acum este majora, are 20 ani.N-as vrea donatie, ca sa fie proprietar nud, as vrea sa fie proprietar prin vanzare-cumparare daca este posibil. Adica, daca nu se poate sa fac vanzare cumparare cu copilul, sa pot face vanzarea 1/2 din casa pe numele sotului ca sa fim ambii proprietari,copilul avand oricum o casa cumparata pe numele ei, de catre noi.Oricum daca nimic din toate acestea nu este posibil, macar pe contract sa apar numai eu ca proprietar, nu este un moft ci asa mi se pare corect din moment ce l-am achitat! Multumesc frumos pentru ajutor!
Stimata doamna v am spus ca aveti mai multe posibilitati inclusiv schimbarea regimului matrimonial si sa l improprietariti si pe Sotul dvs cu 1/2. Puteti sa vindeti copilului .....puteti sa donati,,,ganditi va la consecinte...