avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare nume pe contractul casei dupa achitarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare nume pe contractul casei dupa achitarea sultei-este posibil??

Buna seara,

Va rog daca se poate sa primesc un raspuns la urmatoarea situatie:
-am avut un proces de partaj, am platit sulta , am actul notarial prin care se declara ca si-a primit sulta si nu are alte pretentii, am hotararea definitiva si irevocabila si legalizata ca apartamentul este in totalitate al meu, insa as dori ca pe contractul casei sa nu mai apara numele fostului sot, doresc sa apara numai numele meu dar la notariat, mi s-a comunicat ca nu se poate , numele se schimba numai la cadastru sau intabulare, ma rog, dar eu doresc contractul de proprietate sa fie modificat, nu exista nici o modalitate? Plus ca mi-as dori daca se poate pe noul contract sa apara si numele sotului meu (sunt recasatorita) sau daca nu este posibil, numele copilului. Ce sanse am sa fac aceste modificari? Sa donez copilului casa? sa fac act de vanzare cumparare cu copilul(este major) sau macar cum pot trece contractul pe numele meu si al actualului sot?Permite noul cod civil vanzarea de 1/2 din apartament catre celalalt sot? Multumesc tuturor pentru ajutor, o seara buna!
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2012
ContSters229309, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters229309 , utilizator 18:17, 25 Noiembrie 2012
Nu se pot face modificari ale actelor asa cum doriti dvs. Ca nu se da cu pasta corectoare sau se taie si gata. Trebuie sa va ganditi foarte Bine la actele pe care le veti intocmi si la consecintele juridice pe care le au astfel de acte caci nu e vorba doar de aparitia sau disparitia unui nume.
Pentru a l trece de actualul sot...trebuie sa va schimbati regimul matrimonial....v ati gandit la consecinte?!
Pentru a dona copilului o puteti face insa sfatul meu este sa va rezervati uzufructul viager. Aveti un singur copil?! Daca da donatia este ok sa zicem , insa aceasta la decesul dvs va fi supusa reductiunii liberalitatilor excesive pt ce incalca rezerva succesorala a mostenitorilor rezervatari, adica sot, parinti si copii.
Faceti vanzare cumparare trebuie dat pret, ca altfel la deces se poate prezuma ca donatie mai ales daca ceilalti mostenitori rezervatari nu au consimtit in instrainare....

Deci ......intai ganditi va ce doriti!
Nu este vb de a schimba un nume asa ca vreau, ci pentru ca asa mi se pare corect, casa fiind a mea in intregime, dupa achitarea sultei, da, mi se pare normal sa apara numele meu.
Pe de alta parte, daca ma refer la sotul meu actual cu care sunt impreuna de 10 ani (am facut partajul tarziu, adica abia anul acesta) am platit sulta impreuna, cu credit din banca, credit pe numele lui si da iar mi se pare corect sa aiba 1/2 din casa. Daca acest lucru nu este posibil, mi-as dori sa pot trece cumva macar copilul care este singurul meu copil, iar sotul nu are copii, a crescut fetita mea de la 9 ani iar acum este majora, are 20 ani.N-as vrea donatie, ca sa fie proprietar nud, as vrea sa fie proprietar prin vanzare-cumparare daca este posibil. Adica, daca nu se poate sa fac vanzare cumparare cu copilul, sa pot face vanzarea 1/2 din casa pe numele sotului ca sa fim ambii proprietari,copilul avand oricum o casa cumparata pe numele ei, de catre noi.Oricum daca nimic din toate acestea nu este posibil, macar pe contract sa apar numai eu ca proprietar, nu este un moft ci asa mi se pare corect din moment ce l-am achitat! Multumesc frumos pentru ajutor!
Stimata doamna v am spus ca aveti mai multe posibilitati inclusiv schimbarea regimului matrimonial si sa l improprietariti si pe Sotul dvs cu 1/2. Puteti sa vindeti copilului .....puteti sa donati,,,ganditi va la consecinte...
Multumesc frumos, o sa ma ma documentez ref. la aceste posibilitati pe care le mentionati, stiind exact ce consecinte exista in ambele cazuri.O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte la un imobil dobandit in timpul casatoriei getagoghie getagoghie Buna ziua, daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns... sunt casatorita din iulie 2014, in decembrie 2014 sotul meu a dobandit prin partaj judiciar, ... (vezi toată discuția)
Cum se poate dezmoșteni copilul din prima căsătorie? rezolvă o convenție matrimonială această problemă? dodorel62 dodorel62 Buna seara . Am un coleg care are urmatoarea problema Este casatorit legitim cu o doamna , iar inainte de aceasta a fost casatorit si in urma partajului a ... (vezi toată discuția)
Mama vrea să facem un contract de vânzare-cumpărare cu cauză de întreținere pentru casa ei. sunt căsătorită, pot fi trecută doar eu în contract? Manole Eriketa Manole Eriketa Mama mea dorește sa-mi treacă casa ei pe numele meu. Ne-am gândit sa facem un contract de vânzare cumpărare, cu clauza de întreținere. Este posibil ca ... (vezi toată discuția)