avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama vrea să facem un contract de vânzare-cumpărare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama vrea să facem un contract de vânzare-cumpărare cu cauză de întreținere pentru casa ei. Sunt căsătorită, pot fi trecută doar eu în contract?

Mama mea dorește sa-mi treacă casa ei pe numele meu. Ne-am gândit sa facem un contract de vânzare cumpărare, cu clauza de întreținere. Este posibil ca în acel contract sa figurez ca proprietar doar eu, chiar dacă sunt căsătorită?
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:35, 19 Noiembrie 2019
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va ajuta, bunul va fi comun. Ca sa fie propriu, ori va schimbati regimul matrimonial in cel al separatiei de bunuri, ori incheiati un contract de donatie.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate dacă sunteți căsătorită. Bunul dobândit pe perioada căsătoriei este considerat bun dobândit comun.
Donația în schimb este considerată bun propriu.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Donatie doar catre dumneavoastra cu clauza de intretinere si uzufruct.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu prea v-ati gandit bine.
Ar trebui să hotărâți fie să încheiati o vânzare, fie un contract de întreținere, fie un contract de donație .
Asa zisele contracte de vânzare cumpărare/donație cu clauze sunt niste struțo cămile interpretabile, care nu mai sunt de actualitate.
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2019
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui apartament Dana Lascar Dana Lascar Sant casatorita,pot cumparat un apartament numai pe numele meu,cu drept de uzufruct pt fiul meu. Trebuie sa fie mentionat acordul sotului meu in contractul de ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de un sot Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc [b]sa fie doar bunul meu propriu[/b], deoarece banii imi ... (vezi toată discuția)
Bun propriu sau comun Alex_28 Alex_28 Buna ziua. Eu si sotia intentionam sa cumparam un apartament. Daca in contractul de vanzare-cumparare va fi mentionata doar sotie ca si cumparator, desi banii ... (vezi toată discuția)