avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpararea unui apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpararea unui apartament

Sant casatorita,pot cumparat un apartament numai pe numele meu,cu drept de uzufruct pt fiul meu. Trebuie sa fie mentionat acordul sotului meu in contractul de vanzare-cumparare?
Bună ziua. Chiar dacă cumpărați dvs imobilul , acesta va fi bun comun al dvs și al soțului dvs. De ce nu-l cumpărați pe numele fiului, rezervandu-va dvs drept de habitație?
Orice bun dobândit prin cumparare, in timpul casatoriei, este bun comun. Chiar daca semnati numai dvs contractul de vânzare cumparare.
Numai daca inainte de cumpararea acelui apartament incheiati cu sotul o conventie matrimoniala de separatie de bunuri, imobilul va fi doar al dvs.
Bunul dobandit in timpul mariajului este comun, cu exceptia bunurilor proprii.( e aplicabil, in speta, regimul comunitatii legale).


Daca optati pentru regimul separatiei de bunuri, bunul cumparat va fi propriu.



Altminteri, bunul reprezinta proprietatea devalmasa si este supus impartelii.


Bunurile dobandite prin donatie sunt , de asemenea, proprii, cu exceptia in care donatorul a prevazut ca ele vor fi comune.




Succes.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte apartament sot si sotie ContSters212553 ContSters212553 Tatal meu a cumparat un apartament la care a participat si sotia cu 20% din valoarea apartamentului, desii in acte e trecut doar tatal meu,La anu vreau ca ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare albinavesela albinavesela Pot sa cumpar o casa fara sotul meu ?sa fac acte doar pe numele meu.din diferite motive el nu vrea sa apara pe acest act.se poate?astept raspuns va multumesc (vezi toată discuția)
Sunt vaduv si locuiesc in apartamentul din care detin 5/8 cota ... Alexandru.Nita Alexandru.Nita Sunt vaduv si locuiesc in apartamentul din care detin 5/8 cota parte iar fiul meu detine 3/ 8. El locuieste intr-un apartament cumparat pe numele lui. Eu ... (vezi toată discuția)