Un vecin care sta la parter, avand geam pentru curtea interioara (din constructia imobilului) l-a desfintat ca sa isi faca usa catre curte. Terenul (curtea) este in cota indiviza. Pentru aceasta lucrare de desfintare gream si construire usa, are nevoie de autorizatie?
Cand un vecin iti strica peretele tot la "comun" se impart si chetuielile? Nu cred ca ala de la etaj sa ii pese de cel de la parter. Un vecin mi-a zis ca trebuie sa ma gandesc la riscurile care sunt cumparandu-mi la parter, el stand la etaj. Va multumesc pentru raspuns.
Si daca sunt mai multi proprietari care si-au dorit gardul , iar eu nu, presupun ca nu au dreptul sa ingradeasca. Le-am mentionat ca isi pot pune gard dar ssa nu treaca de fasia de beton pentru ca imi taie calea de acces la peretele meu. Si in legatura cu acest lucru, peretii exteriori aferenti apartamentului meu sunt ai blocului sau fac parte tot din locuinta mea?
Locuiesc intr-un cartier construit de o persoana fizica autorizata. Nu este zona rezidentiala. In preajma locuintei mele sunt 2 parcele care sunt in cota indiviza cu ceilalti vecini din bloc. Vecinii au inchis parcelele cu un gard. Doresc sa stiu daca este legal, atata timp cat sunt cota indiviza, si eu ca si proprietar nu am fost de acord cu imprejmuirea cu gard. Doresc sa stiu ce cai se pot urma pentru a da jos gardul pentru ca din cauza lui nu pot ajunge la geam. Eu stau la parter si cladirea era prevazuta cu un brau de beton (o fasie) pe care au inchis-o.Mentionez ca nu exista asociatie de proprietari, ci numai un individ care aduna bani de la locatari spunandusi ca el este administrator si cheltuie banii pe ce vrea el.
Va multumesc mult pentru ajutor
Sa stiti ca nu platesc nici un ban referitor la salarii etc, numai ca ma hartuieste atat pe mine cat si pe familia mea ca trebuie sa ii platesc salariul. Ideea este ca acest individ ar trebui tras la raspundere pentru faptele pe care le face.
In blocul in care stau, un individ din bloc, fara ocupatie s-a proclamat singur administrator, si-a pus si salariu si plateste si un alt individ pentru curatenie pe scara. Mentionez ca nu exista asociatie de proprietari. Acest individ a convins pe toata lumea ca nu este nevoie de asociatie, ca face el legea pentru toti. Cum poate fi dat in judecata pentru cerere de bani, pentru executarea functiei de administrator fara actele necesare?
Am cumparat de la persoana fizica, o garsoniera. In contract avem spatiul comun in cota indiviza, mai exact 2 parcele de teren. Stau la parter. Vecinii vor sa ingradeasca parcelele, ceea ce imi afecteaza zidul dinspre parcela. Eu nu sunt de acord cu ceea ce doresc altii. Nu exista asociatie de proprietari. Fie care face ce vrea. Unde pot fi reclamati pentru constructii neautorizate ? Cum se poate delimita un teren in cota indiviza pentru ca doresc sa imi pastrez putin teren care este in dreptul meu.
Deoparte si de alta a blocului in care stau sunt 2 parcele in cota indiviza. Nu exista asociatie de proprietari. Vecinii vor sa puna gard la cele doua parti de pamant. Gardul nu doresc sa fie lipit de peretele meu, mentionez ca stau la parter. Ce solutii sunt de impunere sa nu puna gard lipit de peretele exterior al camerei apartamentului meu?