avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Amplasare gard teren in cota indiviza
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Amplasare gard teren in cota indiviza

Locuiesc intr-un cartier construit de o persoana fizica autorizata. Nu este zona rezidentiala. In preajma locuintei mele sunt 2 parcele care sunt in cota indiviza cu ceilalti vecini din bloc. Vecinii au inchis parcelele cu un gard. Doresc sa stiu daca este legal, atata timp cat sunt cota indiviza, si eu ca si proprietar nu am fost de acord cu imprejmuirea cu gard. Doresc sa stiu ce cai se pot urma pentru a da jos gardul pentru ca din cauza lui nu pot ajunge la geam. Eu stau la parter si cladirea era prevazuta cu un brau de beton (o fasie) pe care au inchis-o.Mentionez ca nu exista asociatie de proprietari, ci numai un individ care aduna bani de la locatari spunandusi ca el este administrator si cheltuie banii pe ce vrea el.
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 18:18, 24 Iunie 2014
Co-proprietatea comuna pe cote-indivize nu da dreptul unuia dintre co-proprietari sa-si individualizeze o anume suprafata din cea totala.
Puteti sesiza Politia Locala

Incercati sa va organizati ca Asociatie de proprietari
Si daca sunt mai multi proprietari care si-au dorit gardul , iar eu nu, presupun ca nu au dreptul sa ingradeasca. Le-am mentionat ca isi pot pune gard dar ssa nu treaca de fasia de beton pentru ca imi taie calea de acces la peretele meu. Si in legatura cu acest lucru, peretii exteriori aferenti apartamentului meu sunt ai blocului sau fac parte tot din locuinta mea?
Peretii exteriori fac parte din proprietatea comuna.
Proprietatea dv. este numai interiorul apartamentului, golul usii de acces in apartament si golurile ferestrelor.
Ultima modificare: Luni, 23 Iunie 2014
elga50, moderator
Cand un vecin iti strica peretele tot la "comun" se impart si chetuielile? Nu cred ca ala de la etaj sa ii pese de cel de la parter. Un vecin mi-a zis ca trebuie sa ma gandesc la riscurile care sunt cumparandu-mi la parter, el stand la etaj. Va multumesc pentru raspuns.
In mod normal ar trebui ca majoritatea proprietarilor sa-si fi exprimat opinia in acest sens pentru se putea gradi parcela in mod legal.

Insa chiar si asa, daca va simtiti lezat in vreun fel puteti sa deschideti actiune in instanta prin care sa determinati inlaturarea gardului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari-spatii comune iuliaiulia1501 iuliaiulia1501 As vrea sa aflu daca un perete exterior al apartamentului proprietate personala este considerat spatiu comun avand in vedere cheltuielile pentru izolare ... (vezi toată discuția)
48 locuri de parcare pe o parcela de 900 mp cu drum privat !! EMILIANA4200 EMILIANA4200 Buna ziua, O speta putin ciudata. Locuiesc pe un drum privat cu latimea de 6 m, cota indiviza este impartita in doua: 3 proprietari de pe o parte au cota ... (vezi toată discuția)
Cota indiviza O.Stefan O.Stefan In ce conditzii unul ditre locatarii unui bloc , conform carei legi, poate folosi o parte din trotuarul bloculi considerat cota indiviza???? (vezi toată discuția)