avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Activitate miracos

Activitate miracos

Răspuns la discuția Incompatibilitate avocat/executor
Notarul nu poate fi avocat conform art 69 lit d) din legea 36/1995- a notarilor publici care arata ca functia de notar este incompatibila cu: ,,exercitarea profesiei de avocat....."
Este o procedura mai urgenta prin care se da o solutie provizorie la cererea d-vs ( de vizitare minor) pana la momentul pronuntarii sentintei in dosarul de fond ( adica cererea de chemare in judecata pe care trebuie s-o introduceti inaintea cererii de ordonanta)
Puteti depune cererea chiar daca activitatea instantelor este redusa in iulie si august, insa termen de judecata probabil o sa aveti dupa 1 septembrie. Eventual ,dupa ce ati depus cererea de chemare in judecata, puteti depune si o cerere pentru ordonanta presedintiala.
Trebuie sa depuneti o actiune in instanta prin care sa solicitati exercitarea in comun a autoritatii parintesti , stabilirea domiciliului minoruilui si un program de vizitare minor.
Copilul s-a nascut in timpul casatoriei sau in concubinaj? Este recunoscut?
Răspuns la discuția Incompatibilitate avocat/executor
Potrivit art 42 din L188/2000 functia de executor judecatoresc este incompatibila cu:
a) activitatea salarizata in cadrul altor profesii, exceptand activitatea didactica....

In opinia mea activitatea salarizata se desfasoara in baza unui contract de munca. Activitatea avocatului desfasurata in cadrul unui cabinet individual ( nesalarizata) poate fi asimilata cu cea salarizata?
Buna ziua .
Profesia de avocat exercitata in cadrul unui cabinet individual este sau nu incompatibila cu profesia de executor judecatoresc exercitata in cadrul unui birou de executor ca titular?
Răspuns la discuția Rectificare CF
Nu ma poate ajuta nimeni ?
Discuție Rectificare CF
Buna ziua. Cum se procedeaza in cazul unei actiuni de rectificare suprafata inscrisa in CF ( mai mare de 10%) dupa intrarea in vigoare a Legii 150/2015 pt modificarea L 7/1996. Mentionez ca actiunea este depusa inainte de intrarea acesteia in vigoare si nu exista proces verbal de vecinatati receptionat.
Răspuns la discuția cheltuieli judecata
Daca ati fost scutit de taxa judiciara de timbru trebuie sa luati legatura cu cei de la taxe si impozite din cadrul primariei de domiciliu.