avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Incompatibilitate avocat/executor
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Incompatibilitate avocat/executor

Buna ziua .
Profesia de avocat exercitata in cadrul unui cabinet individual este sau nu incompatibila cu profesia de executor judecatoresc exercitata in cadrul unui birou de executor ca titular?
Cel mai recent răspuns: miracos , utilizator 08:57, 16 Iunie 2016
Din cate știu eu exista incompatibilitate.
Potrivit art 42 din L188/2000 functia de executor judecatoresc este incompatibila cu:
a) activitatea salarizata in cadrul altor profesii, exceptand activitatea didactica....

In opinia mea activitatea salarizata se desfasoara in baza unui contract de munca. Activitatea avocatului desfasurata in cadrul unui cabinet individual ( nesalarizata) poate fi asimilata cu cea salarizata?
Avocatul poate fi si notar in aceleasi conditii?
Aici ar trebui sa analizati problematica.

Pare insa interesant ce ziceti.
Notarul nu poate fi avocat conform art 69 lit d) din legea 36/1995- a notarilor publici care arata ca functia de notar este incompatibila cu: ,,exercitarea profesiei de avocat....."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua contracte de munca Grigore Carmen Grigore Carmen Intrebarea mea pentru dumneavoastra este daca pot avea doua locuri de munca in acelasi timp, respectiv invatatoare si consilier juridic cu statut de personal ... (vezi toată discuția)
Angajarile la biroul notarial corina.trandafir corina.trandafir Pot angaja la un birou notarial .....notari ?dar notari stagiari?juristi? Care este legea care imi interzice acest lucru? Si cu ce articol din codul muncii ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate consilier juridic - administrator al unei sc? Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Este incompatibila functia de consilier juridic cea de administrator al unei societati comerciale? Potrivit legii ar fi incompatibilitate, dar conform ... (vezi toată discuția)