avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajarile la Biroul Notarial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajarile la Biroul Notarial

Pot angaja la un birou notarial .....notari ?dar notari stagiari?juristi?
Care este legea care imi interzice acest lucru?
Si cu ce articol din codul muncii pot face decizia de incetare a cpontractului de munca a unei angajate care mai nou a devenit notar?In codul muncii nu gasesc nici un articol care sa prevada acest aspect.
Dumneaei nu demisioneaza . nu vrea sa-i apara in decizie nici 55b ci un articol care sa prevada faptul ca nu poti avea contract de munca , sa prestezi activitatea ca notar la un birou notarial???
Am nevoie de articol.
Am sunat la ITM si nici cei de acolo nu mi-au dat raspuns si am nevoie urgent!!!!
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 19:18, 3 Aprilie 2009
Puteti uza de art. 35 din Legea notarilor Publici nr.36/1995,
Art. 35. - Exercitarea profesiei de notar public este incompatibila cu:

a) desfasurarea unei activitati salarizate, cu exceptia:

- activitatii didactice universitare;

- activitatii literare si publicistice;

- calitatii de deputat sau senator, ori a celei de consilier in consiliile judetene sau locale, pe durata mandatului;

b) desfasurarea unor activitati comerciale, direct sau prin persoane interpuse;

c) calitatea de asociat intr-o societate in nume colectiv, de asociat comanditat in societatile in comandita simpla sau pe actiuni, administrator al unei societati cu raspundere limitata, presedinte al unui consiliu de administratie, membru al consiliului de conducere, director general sau director al unei societati pe actiuni, administrator al unei societati civile.

In opiunea mea ar trebui mentionat acest articol in decizie dar si 55 lit b din codul muncii, intrucat la ITM, daca nu le prezentati si legea notarilor publici se vor uita.....crucis... Imi cer scuze pentru acest comentariu insa am uzat si eu de prevederile unui articol din Legea societatilor comerciale si, numai dupa ce am obtinut viza de legalitate de "biroul legislatie" din cadrul ITM , mi s-a inregistrat un contract de munca. Intradevar Codul Muncii este Legea generala in materia dreptului muncii, insa mai sunt si Legi speciale care pot contine prevderi legate de raporturile de munca.
Sper ca raspunsul meu sa va ajute!
O zi buna
Pot fi angajati la un birou notarial consilieri juridici ... De asemenea, activitatea notarilor publici se desfasoara în cadrul unui birou, în care pot functiona unul sau mai multi notari publici asociati, cu personalul auxiliar corespunzator.
Cam asta zice Legea 36/1995 :
Organizarea si functionarea birourilor notarilor publici

Art. 14.

Activitatea notarilor publici se desfasoara în cadrul unui birou, în care pot functiona unul sau mai multi notari publici asociati, cu personalul auxiliar corespunzator.

Prin asociere, notarul public nu-si pierde dreptul la birou notarial individual.

Notarul public sau notarii publici asociati, titulari ai unui birou, pot angaja notari stagiari, traducatori, alt personal de specialitate, precum si personal administrativ si de serviciu necesar activitatii notariale.

Evidenta birourilor de notari publici si lucrarile privind numirea si încetarea functiei notarilor publici se întocmesc de personalul de specialitate notariala din Ministerul Justitiei.

Daca este notar stagiar o puteti angaja.
O persoana care potrivit legii este incompatibila cu o functie are obligatia de a demisiona din acea functie.
Care este reticenta fata de demisie sau fata de o incetarea a CIM prin acordul partilor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Birou notarial poate incheia ctr de asist juridica? lylyan lylyan Buna ziua Avem un Birou notarial - PFA . Pot incheia ctr de asistenta juridica/notariala cu un srl? Cum ar trebui sa il inchei, in nume propriu sau pe ... (vezi toată discuția)
Cum devin notar stagiar ankalaura85 ankalaura85 Pentru a deveni notar stagiar, printre conditiile impuse trebuie sa fii si angajat intr-un birou notarial.Intrebarea mea este cum pot sa ma angajez intr-un ... (vezi toată discuția)
Cum devin notar? anyana61 anyana61 buna ziua! stie cineva daca pot sa sustin examenul pt notari stagiari daca NU sunt angajata in cadrul unui birou notarial? am doar 9 luni de experienta ca si ... (vezi toată discuția)