avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Activitate eduardvalalex

Activitate eduardvalalex

Nicio parere?
Buna ziua,

Raspunsul la aceasta intrebare se regaseste in continutul OG 34/2006. Principiile care stau la baza atribuirii contractelor de achizitie publica sunt urmatoarele:



a) nediscriminarea;

b) tratamentul egal;

c) recunoaşterea reciprocă;

d) transparenţa;

e) proporţionalitatea;

f) eficienţa utilizării fondurilor;

g) asumarea răspunderii.

Daca un operator economic intocmeste o oferta superioara din punct de vedere tehnic cerintelor intocmite de catre Beneficiar, iar pretul ramane sub valoarea estimata, acesta este un caz de eficienta a utilizarii fondurilor. Cu aceeasi suma cu care doreati sa achizitionati un produs cu anumite specificatii tehnice, aveti posibilitatea sa cumparati niste produse superioare din punct de vedere calitativ. Daca criteriul de atribuire a contractului este pretul cel mai scazut, iar oferta respectiva are intr-adevar cel mai scazut pret, oferta poate fi acceptata si declarata castigatoare. Daca cerintele ar fi fost inferioare, oferta nu putea fi considerata acceptabila fiindca nu ar fi fost conforma cu nevoile Beneficiarului.
Conform Ordinului 1120/2013, daca valoarea estimata a produselor/serviciilor/lucrarilor nu depaseste 30.000 EUR, Beneficiarul achizitioneaza direct produse, servicii sau lucrari. Intrebarea mea este de ce se insista in continuare pe intocmirea unei documentatii, pe introducerea de criterii de evaluare, pe termene, pe primirea mai multor oferte, etc. cand Ordinul specifica in mod clar ca se achizitioneaza DIRECT... nu este necesara nici semnarea unui contract. Documentele justificative sunt nota de estimare si factura.

Va multumesc!
Multumesc pentru raspuns, si pentru promptitudine. Aveti idee cam cat ar putea dura un eventual proces in cazul in care sesizarea ITM nu este suficienta pentru a convinge angajatorul sa-mi plateasca sumele restante?

Si o ultima intrebare, este indicat sa fiu prezent la locul de munca in timpul controlului? Poate pentru a evita eventuale incercari de falsificare documente...

Multumesc,
O zi buna!
Lucrez de aproximativ 2 ani in cadrul unei asociatii care se ocupa cu implementare de proiecte in cadrul POSDRU. In luna Martie a anului trecut au inceput sa apara probleme intr-unul din proiectele pe care aveam contract si rambursarile au fost amanate. Cateva luni mai tarziu au aparut probleme la nivel national si platile au fost suspendate. In toata aceasta perioada, contractul meu a fost activ, am venit la birou zi de zi, mi-am respectat atributiile, etc. Din cauza blocarii fondurilor au aparut probleme financiare, s-au blocat conturi nu au mai fost bani pentru plata furnizorilor, taxe la bugetul de stat, salarii.
In ultimul an, am primit cam 30% din ce drepturi salariale mi se cuveneau.

ACUM, CAND S-AU DEBLOCAT FONDURILE SI S-AU FACUT PLATI DE LA UNIUNEA EUROPEANA, presedintele asociatiei si seful meu, mi-a spus : pentru ca "s-a intamplat ce s-a intamplat, nu se astepta nimeni, ce vrei sa fac eu?", in alte cuvinte, sa-mi iau gandul de la ce bani mi s-ar cuveni...

Ca o mica paranteza, fara a semna vreun document, vreo cerere, am fost trecut perioade lungi (luni de zile) in concediu fara plata...

Exista vreo modalitate de a-mi recupera banii cuveniti?

Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Termen contestatie
Am inteles, multumesc. Dar ipotetic vorbind, care ar fi termenul limita pentru a contesta, in instanta, raspunsul lor?
Ma puteti ajuta, va rog, cu un raspuns la urmatoarea problema? Este vorba despre un ONG, beneficiar in proiecte cu cofinantare europeana, mai exact POSDRU. Pe unul din proiecte a fost "taiata" o suma de bani (detaliile nu sunt importante). Am depus contestatie la Ministerul Muncii. Am primit raspuns din partea acestora, raspuns prin care ni se comunica faptul ca "taierea" sumei respective a fost justificata.

Intrebarea este urmatoarea: pentru a contesta in instanta raspunsul celor de la Ministerul Muncii exista un termen de 30 de zile? Sau raspunsul lor nu este considerat act administrativ si poate fi contestat in instanta in termen de 6 luni?

Va multumesc anticipat!
Multumesc pentru raspunsul prompt!
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta, sau cu un sfat privind modul in care ar trebui procedat. Un prieten de-al meu a iesit in oras, la club, si a ajuns intr-o stare avansata de ebrietate. A sicanat un grup de persoane o perioada si ajuns in stare de inconstienta (din cate stiu eu se numeste betie voluntara simpla si completa) a sarit la bataie cu 3 persoane. Nu a apucat decat sa faca gestul, nu a lovit pe nimeni, s-a trezit pe jos, apoi a fost lovit cu picioarele in cap de toti 3, in repetate randuri. A ramas fara dintii din fata, si a suferit o multime de alte traumatisme aceasta fiind insa cea mai importanta. Are 2 martori. Intrebarea mea este, neavand venituri deci nefiind asigurat trebuie sa si asigure ingrijirile medicale contra cost: poate apela la un avocat care sa fie platit in urma despagubirii de catre faptasi? Are sanse sa fie despagubit in situatia de fata?

Multumesc anticipat
Intrebarea mea este referitoare strict la jocuri pentru console (PS, XBOX, WII, etc.)

Pot cumpara jocuri originale pentru a le inchiria? Nu ca persoana fizica, ci ca persoana juridica? Ce spune legea copyright-ului din Romania referitor la acest subiect?