avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Activitate janvorovenci

Activitate janvorovenci

Sora soției a ascuns existența unor parcele de teren la succesiune iar după aceea s-a trecut ca unica moștenitoare a acestor parcele despre care am aflat după 14 ani. Ce poate face sotia pentru a intra în dreptul de moștenire? Vă mulțumesc.
Concedierea din motive ce nu țin de persoana salariatului se poate asimila cu modificarea unilaterală a contractului de muncă?
Azi se judecă în apel, al meu, nu cred că voi câștiga, am cerut poze, film,, omologarre si verificare la zi radar, atestat operator, le-a adus pe toate, apar clar in poze, film. Atâta doar că datele mele de identificare, CNP, CI, sunt denaturate de imprimări de la alte pr. verbale. In faza asta nu mai pot cere asistență, vă mulțumesc. M-ar mai salva ceva, acum in al 12-lea ceas?
Am primit amenda radar de la politia rutiera , cu radar in miscare pe autospeciala, pe un drum comunal, ,pe la ora 16,30, pe acest drum existând o locatie a politiei rutiere, catre care presupun ca se retragea acea autospeciala. Am inceput o manevra de depasire si in momentul cand am ajuns paralel cu autoturismul depasit, din contrasens de dupa o curba, in nici un fel semnalizata, apare o coloana de masini, printre care si cea a politiei. Accelerez pentru evita coliziunea si pe ceasta secventa de accelerare , radarul m-a înregistrat cu 79km/ora, fiind amendat.
INTREBARE- un radar mobil al politiei rutiere poate inregistra si amenda liber, in orice timp si loc(zona) unde s-ar afla la un moment dat, in judet, oras, strada, fara sa fie trimis in baza unui ordin de serviciu in acea zona? Adica opertorul de radar, din proprie initiativa, chiar și când se retrage la sediu, continuă să facă inregistrari si să aplice amenzi contravenționale, oriunde gaseste de cuviinta, si oriunde s-ar afla?
Vă mulțumesc,

Bun, judecătorul nu trebuie să mă consilieze, dar nu are obligația de a vedea dacă ceea ce a dispus(expertiza,) este conformă cu coordonatele stabilite de el însuși? Adică se așteaptă totul de la jusitiabil, exagerând puțin, chiar să-și facă singur dreptate? Nu-mi amintiti de avocat, mă refer la rolul proactiv pe care ar trebui să-l aibă! Vă mulțumesc.
Mulțumiri pentru răspuns, însă alt aspect doream sa subliniez, Din cite am dedus, dacă nu știi să susții cauza în fața curții, s-ar putea sa te adresezi in zadar instanței, pentru că judecătorul are rolul de arbitru și nicidecum un rol proactiv. In cazul meu, nu a avut relevanță, pentru instanta, întocmirea expertizei in mod nelegal ci a contat dacă eu " m-am sesizat de acest aspect,astfel că a admis-o așa nelegal întocmită. Nu consiliere doream, dar macar sa cerceteze daca expertul a respectat cerințele impuse de judecător. Dacă împingem puțin mai departe analiza, fara intenția de a aduce atingere vreunei persoane, (profesii) și plecând de la principiul că ești competent numai dacă ai pregătirea adecvată pe un domeniu anume ,avocatul, pentru care nutresc gânduri din cele mai alese, pentru orizontul cunoștințelor avute, poate fi considerat competent în materie de expertize din orice domeniu cu care se confruntă? Cred că aici este un punct nevralgic al sistemului de justiție la noi, In concluzie, dreptatea o obții dacă știi cum să o cauți, justiția nu face nici un gest[ in acest sens
De ce instanta a admis un raport de expertiză, nelegal întocmit, pentru că eu nu am formulat obiecții asupra acestui raport? Expertul n-a respectat unicul obiectiv la care trebuia să răspundă,
Consider că judecătorul trebuie să fie primul care să constate întocmirea incorecta a acestei expertize, fara să aștepte, obiecțiile petentului, care nu are pregătirea necesară, in a-și exprima punctele de vedere, Chiar dacă e asistat de avocat, consider că instanța are datoria de a lua masuri pentru stabilirea dreptății, indiferent de omisiunea justițiabililor, pentru asta ne adresam instanței. Pentru această practică, zic eu, greșită, am pierdut procesul.
Am contestat o amendă de circulație iar intimata nu a depus în copie un exemplar din probele administrate care trebuia să-mi fie distribuit mie(înregistrare video aparat radar), astfel că nu am putut să formulez apărare pe marginea acestor probe. Am cerut și obținut de la judecătorie copie de pe această probă, pe un suport al meu(stick), însă nu am izbutit să deschid înregistrarea video. Contestația mi-a fost respinsa și urmeaza sa fac apel. Nerespectarea obligației intimatei de a depune duplicat al probelor aduse și omisiunea instanței de a semnala lipsa lor pot fi motive, pe lângă altele, de a susține apelul, adică dacă sunt argumente de luat in seamă? Va mulțumesc!
Am primit pe 14.11.2011 de la circa financiara somatia de plata a unei amenzi, fiind depistat electronic pe autostrada Pitesti- Buc. cu cv rovigneta neplatita in 14.02.2011.Procesul verbal de contraventie s-a facut pe 26.07.2011 iar comunicarea lui pe data de 05.08.2011, la adresa de pe talon care nu mai corespunde cu adresa de pe C.I., deci comunicarea n-am primit-o pentru a plati 1/2 din minim(n-am schimbat talonul cind am schimbat domiciliul).Daca somatia m-a gasit la noua adresa era firesc ca si cominicarea contraventiei sa ma gaseasca.Intrebare:contest somatia de plata sau contraventia pentru nerespectarea termenului de comunicare de 30 de zile, iar daca contest contraventia ,la care judecatorie s-o fac avind invedere ca evenimentul s-a intimplat in Petresti DB. Alt aspect:nesemnalizarea pe traseu a controlului electronic de verificare a rovignetei(ca la radar) este fara dubiu o capcana(jecmaneala) care anuleaza orice demers al CNADR de rotunjire de venituri.